Deel dit artikel
-

Snelle doorstart voor Harense Smid

De Harense Smid gaat samen met Mikro-Electro verder. Met curator Daan Schalken is hierover vannacht een akkoord over bereikt. Beide bedrijven blijven hun eigen naam gebruiken.

Micro-Electro voert de winkelformules It’s Electronics en Mikro-Electro en heeft 26 winkels in Nederland.It;s werd in 2011 overgenomen nadat moederbedrijf IMpact Retail failliet ging. De website Modern.nl werd destijds overgeheveld naar Scheer en Foppen.

Vandaag gaan volgens een mededeling op de site van de Harendse Smid twintig vestigingen weer open. Het familiebedrijf had 43 filialen in Nederland en drie in België. Vermoedelijk komen 160 werknemers alsnog op straat te staan. Het huidige hoofdkantoor van De Harense Smid in Oss wordt het hoofdkantoor van de nieuwe organisatie. Ook het Service Center en de gespecialiseerde afdeling Zakelijke Markt zullen overgaan naar de nieuwe organisatie.

Deel dit bericht

2 Reacties

Erik

Ik blijf het eigenlijk vreemd vinden dat dit zomaar kan in Nederland. Het lijkt bijna een vooropgezet plan als je zoiets binnen één dag kunt regelen: helft van je personeel weg, onrendabele winkels weg, schulden kwijt en vrolijk weer verder…

We lezen de laatste tijd vaak dat de belastingbetaler moet opdraaien voor wanbeleid van bedrijven en banken. Eigenlijk is het hier niet veel anders.

Walter

Weet iemand wat er gaat gebeuren met de websites Elektrokoopjes.nl en Megapool.nl? Ik begreep namelijk dat de winstmakers waren binnen de Harense smid.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond