Deel dit artikel
-

Sony kruipt uit dal smartphonemarkt

Sony heeft zijn positie in de markt voor mobiele telefoons aanzienlijk verbeterd. De omzet van de mobiele divisie steeg in het derde kwartaal 39,3 procent naar omgerekend 3,1 miljard euro. Hoeveel mobieltjes het Japanse bedrijf in het kwartaal heeft verscheept, is niet bekend.

Toch is de divisie nog steeds verliesgevend, 6,7 miljoen euro. Dat is echter wel honderdvijftig miljoen euro minder dan vorig jaar. Toestellen als de Xperia Z lopen echter goed.

De totale omzet van de elektronicafabrikant steeg met tien procent naar 13,1 miljard euro. De operationele winst daalde van 145 naar 44 miljoen euro. Deels door slechtere verkopen van videocamera’s en digitale camera’s, waarin Sony traditioneel stevig zit. De gametak zag zijn omzet wel toenemen, maar boekte wel een operationeel verlies van zes miljoen euro. De filmdivisie deed het ook niet goed, onder meer dankzij de flop White House Down.

De verbetering van de resultaten heeft gek genoeg weinig met de kerntaken te maken. Sony verkoopt in Japan levensverzekeringen en die leverden 290 miljoen euro operationele winst op. De vooruitzichten voor het vierde kwartaal zijn veertig procent naar beneden bijgesteld. Dat is wel de periode waarin de nieuwe PlayStation 4 wordt gelanceerd. Sony verwacht daarvan de komende maanden vijf miljoen exemplaren te verkopen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond