Deel dit artikel
-

Sony opent online 4k HD-winkel

Sony heeft een online winkel ingericht voor het downloaden van 4k HD. Oftewel content voor de nieuwste generatie televisies met een vier keer zo hoge resolutie.

4k televisie, de opvolger van HDTV, wordt momenteel in hoog tempo uitgerold en was de afgelopen dagen ook de belangrijkste blikvanger op de IFA in Berlijn. Maar 4k-programma’s zijn er nauwelijks nog. Deels wordt dat bezwaar ondervangen door het opschalen van bestaande HD-programma’s, maar het wachten is op origineel materiaal in de hoogste resolutie.

Het aanbod van Sony Entertainment Network’s Video Unlimited 4K-dienst is dan ook nog niet erg groot: het gaat om zo’n zeventig films en tv series, maar aan het eind van het jaar moeten dat er honderd zijn. Voorlopig richt Sony zich op de Amerikaanse markt, waar de meeste 4k-televisies worden verkocht.

Tot de titels behoren onder meer Sony Pictures Televisions Breaking Bad, Moneyball, Ghostbusters, The Amazing Spider-Man, This Is the End, After Earth en Elysium.

Films kosten 7,99 dollar voor 24 uur of 29,99 voor aanschaf. In dat laatste geval krijgen gebruikers een zogenoemde UltraViolet digitale versie die zij kunnen opslaan. Die bestanden zijn 45 tot 60 gigabyte groot, maar zullen in de toekomst in omvang worden gehalveerd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond