Deel dit artikel
-

Sony opent eigen winkels in VS

Electronica-concern Sony gaat eigen winkels openen in de Verenigde Staten. Het wil op die manier meer aandacht voor het eigen computermerk Vaio bij het grote publiek vragen. Ook willen de Japanners op die manier meer aandacht aan kleinere zakelijke klanten besteden. In Europa lijkt Sony nog geen plannen te hebben.

De plannen zijn eerder deze week bekend gemaakt door Sony, meldt ZDNet. Het bedrijf denkt dat producten zoals notebooks en digitale videorecorders in de eigen winkels beter tot hun recht komen. Met de winkels hoopt Sony ook weer aansluiting te vinden bij het grote publiek.

De divisie consumenten-electronica van Sony heeft het moeilijk. Het is een stuk duurder in vergelijking met goedkopere electronica-producenten uit andere Aziatische landen zoals China.

Ook vindt Sony het steeds moeilijker om uit te leggen waarom een consument een bepaald product nodig heeft. In die zin heeft het ook een marketing-probleem. De winkels in de Verenigde Staten moeten die kloof gaan dichten en Sony weer dichter bij de consument gaan brengen. 

Verder heeft Sony ook last van nieuwe spelers op de markt voor consumenten-electronica zoals HP en Dell die zich steeds meer als multimedia-bedrijven gaan gedragen. Ook speelt mee dat consumenten steeds minder merkentrouw worden.

Deel dit bericht

4 Reacties

june

Met deze actie treedt Sony in de voetsporen van Apple vind ik.

Scott Carmciahel

Vreemd, Sony heeft al jaren eigen winkels in de VS. In Chicago, New York en Los Angeles zijn Sony Stores te vinden…

Vingertje

En niet te vergeten het Metreon Center in San Francisco, wat volgens mij volledig in handen is van Sony, inclusief winkel, bioscopen en resturants. Link: http://www.metreon.com

Donders

Sterker nog: Sony Stores had je tien jaar geleden ook al in Europa. Gewoon een franchise-formule die door grote dealers ingezet mocht worden. De internet-variant heet Sony Style, maar ook dat wordt spaarzaam gesteund uit vrees voor kanaalconflicten.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond