Deel dit artikel
-

Sony wil meer integratie elektronica, games en entertainment

Sony gaat zijn wereldwijde managementstructuur diepgaand veranderen. De Japanners willen hun elektronica, games en entertainment-divisies meer integreren. Die worden waarschijnlijk meer op regio georganiseerd.

De nieuwe structuur moet Sony volgens Sony's CEO Nobuyuki Idei helpen bij zijn transformatie van een traditioneel producent van audio-visuele toepassingen in een leverancier van breedband-diensten en netwerken. Sony, dat wereldwijd 168.000 werknemers telt, houdt nog wel een slag om de arm waar het gaat om de exacte invulling van de herstructurering.

Volgens de Financial Times wil Sony een aantal knooppunten scheppen in Azië, Europa en Noord- en Zuid-Amerika. De divisies elektronica, games en entertainment moeten veel meer geïntegreerd worden en de beslissingslijnen korter worden. Zo zouden de aparte managementboards van Sony Music en Sony Pictures Entertainment – de twee belangrijkste entertainmentdivisies – worden opgeheven.

Sony zegt pas in de zomer meer details prijs te geven over de plannen. Het bedrijf heeft voor zijn transformatie uitgebreid de management-praktijken bij Nestlé, IBM, General Electric en Coca-Cola bestudeerd. De Japanners probeerden al eerder meer synergie te creëren tussen hun hardware en content-activiteiten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond