Deel dit artikel
-

SP en VVD gaat acquisitiefraude aanpakken

SP-Kamerlid Sharon Gesthuizen en VVD-Kamerlid Foort van Oosten dienen samen een initiatiefwet in die bescherming moet bieden tegen acquisitiefraude. Ondernemers kunnen straks rekenen op meer bescherming tegen oneerlijke handelspraktijken en kunnen makkelijker van misleidende overeenkomsten af. Bovendien willen de partijen acquisitiefraude strafbaar stellen.

De huidige wetten schieten tekort. Acquisitiefraude is momenteel niet strafbaar en ondernemers die er mee te maken krijgen worden nauwelijks beschermd.

Geschat wordt dat het Nederlandse bedrijfsleven door acquisitiefraude jaarlijks ongeveer 400 miljoen euro schade lijdt. Iedere dag worden ondernemers misleid door malafide aanbieders van advertentieruimte in niet bestaande of weinig gelezen (internet)gidsen. Door het gebruik van oneerlijke handelspraktijken, zitten zij vast aan langdurige overeenkomsten waar zij niks aan hebben. Ook spookfacturen zijn een bron van ergernis.

Om deze malafide praktijken tegen te gaan, stellen de SP en de VVD een tweeledige aanpak voor. In de eerste plaats willen zij ervoor zorgen dat ondernemers beschermd worden tegen deze oneerlijke handelspraktijken. Ze moeten op eenvoudige wijze af kunnen van overeenkomsten die op misleidende wijze tot stand zijn gekomen. Daarnaast stellen beide partijen een expliciete strafbepaling voor: acquisitiefraude moet strafbaar worden.

Deel dit bericht

1 Reactie

Z.Eur

Zo, het heeft even geduurd maar dan is er eindelijk hoop op een stukje wetgeving.
Dat is nou democratie, de wil van het volk…. met 15 jaar vertraging….

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond