Deel dit artikel
-

Spelen en leren met deze rollende robot

Fans van Star Wars gingen uit hun dak toen er in The Force Awakens een nieuwe droïde verscheen naast R2D2 en 3CPO: BB-8. De rollende ‘bal met hoofd’. Wie een beetje door zijn wimpers tuurt, ziet gelijkenissen met de Sphero Mini.

En dat is geen toeval, want Lucas Film werkte ook mee aan de productie van de speelgoedversie van BB-8.

Net als de droïde is de Mini een programmeerbare robot (JavaScript) die zich met behulp van sensoren voortbeweegt. Het unieke aan de rolrobot is het spelelement. Met behulp van een meeleverde app kun je de rolbot namelijk besturen met hoofdbewegingen, maar ook met een glimlach en een frons via de camera van je smartphone.

Wie de Mini daadwerkelijk wil programmeren, moet de aparte Edu-app downloaden. Die geeft toegang tot de basale programmeeromgeving, de geavanceerde SPRK+-omgeving komt later beschikbaar. De mogelijkheden ervan wordenenkel beperkt door de creativiteit van de eigenaar. Van een simpel solo of multiplayerspelletje aan tafel tot compleet belijnde racetracks in een gymzaal.

Reden voor Sphero om tevens megapacks met wel dertig Mini’s te gaan verkopen. Vet. Zij het dat je daar wel in een keer een dikke duizend dollar voor moet neertellen.

Specificaties

Batterijduur: 1 uur operationeel
Afmeting: 42 x 42 mm
Gewicht: 46 gram
Besturing: autonoom of via app
RAM geheugen: ST Micro M24512-R 512 Kbit serial EEPROM
Bevat: LED-lampjes, gyroscoop, versnellingsmeter
Meegeleverd: 3 kleine pylonen en 6 kegels
Prijs: vanaf 50 dollar
Site: sphero.com

* Dit artikel verscheen eerder in het novembernummer van Emerce magazine (#162).

Dit bericht is 9 keer gedeeld

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond