Deel dit artikel
-

Speurders begonnen met cross-selling

Speurders is begonnen met cross-selling. Wie een product plaatst op Speurders.nl krijgt voortaan de mogelijkheid om voor 5 euro de advertentie tevens door te plaatsen in de Speurders-rubriek in de krant. Voorwaarde is wel dat het product dat wordt aangeboden een minimale waarde vertegenwoordigt van 200 euro. Normaal gesproken kost een drieregelige Speurder in de krant 35 euro. Het gaat dus om een aanzienlijk prijsverschil.

“De reden dat we dat doen, is om de verkoper uiteindelijk een zo groot mogelijk bereik te kunnen garanderen,” zegt Speurders-directeur Michiel van der Meer. Op de vraag hoe er op zijn idee, om mensen hun advertentie door te plaatsen laten in de krant voor 5 euro, werd gereageerd bij de krant, antwoordt Van der Meer: “We doen dit in volledige overeenstemming met de commerciele afdeling van de krant. Zij zien ook wel in dat meer en meer  mensen de overstap maken van Speurders in de krant naar Speurders.nl”

Dat Speurders.nl gebruikers de mogelijkheid geeft om hun advertentie op ook door te plaatsen in de krant is opmerkelijk. Vroeger was het juist zo dat mensen die een advertentie in de krant wilden plaatsen, de mogelijkheid kregen om hun advertentie ook gratis op internet te zitten. “Ja dat klopt, maar de tijden veranderen,” betoogt Van der Meer.

Volgens de directeur van Speurders is zijn site inmiddels goed voor 150 miljoen pageviews per maand en rond de 600.000 bezoeken per dag (18 miljoen per maand). Ook valt hem op dat het aantal terugkerende bezoekers maandelijks toeneemt. “Kennelijk zijn we een vaste kern bezoekers aan het opbouwen.”

Volgens Van der Meer is Speurders ook aan het kijken naar mobiele diensten. “We kijken er nu naar hoe we de bezoekers van Speurders ook op hun mobiele telefoon van informatie kunnen voorzien. “Bijvoorbeeld als zich een koper heeft gemeld,” aldus Van der Meer. Tot nu toe heeft De Telegraaf enkele miljoenen in Speurders gestoken. Maar volgens Van der Meer valt dat bedrag nog altijd in het niet bij wat eBay voor Marktplaats heeft betaald.  

Deel dit bericht

1 Reactie

Boris

Dit is niet iets nieuws. ViaVia doet dit al langer maar daar is online plaatsing en in de krant gratis. Tevens doet wegener met Kleintjesmarkt dit ook al een tijdje. Ik ben wel benieuwd hoe dik de telegraaf krant gaat worden…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond