Deel dit artikel
-

SplinQ deelt extra groothandelskorting

SplinQ Shopping biedt internetters het kopen met korting aan bij ruim 400 winkels. Die korting bedraagt de helft van de revenuen van SplinQ zelf, zeggen de oprichters. Het concept gaat ook naar het buitenland.

“Wij zijn als het ware een zoekmachine voor online shoppen. En de vergoedingen die wij ontvangen van de winkels voor het aanbrengen van jou als klant delen we met jou. Minimaal 50 procent van de vergoeding komt aan jou als koper toe”, zo werft SplinQ haar nieuwe klanten.

Het systeem is al een aantal maanden in opbouw. De software is geschreven door een bedrijf in Oost-Europa, in vijf talen: Engels, Nederlands, Frans, Spaans en Italiaans. “Want zodra het hier goed draait willen we de grens over. Te beginnen in Europa”, zegt directeur Ferenc Varga. In het buitenland zal SplinQ met lokale partners in joint-ventures gaan werken..

Varga (36) komt van het bekende mediabureau Medialand, tegenwoordig als Vizeum onderdeel van het Brits-Frans Aegis marketingconcern. Van Medialand komt ook Bertil Koops (44). De derde partner en aandeelhouder is Mark Noët (30), voorheen werkzaam voor Isobar.

Hoeveel procent bedraagt de verkoopcommissie voor SplinQ? Varga: “Dat verschilt per winkel en vooral productcategorie. Soms is het een vast bedrag, bijvoorbeeld 80 euro. Bij hoge bedragen neemt dat af tot een half procent.”

Bijvoorbeeld bij auto’s? “Dat is wel een goed voorbeeld. Binnenkort hebben we een actie met DirectAuto. We bedongen 2 procent extra korting, dus krijgen kopers 1 procent korting.”

413 winkels

Tot vandaag zijn er 413 winkels aangesloten, waaronder een groot aantal bekende zaken. Daar staan vele bekende bedrijven en merken tussen Aangesloten. Ook kiezen op productcategorie is mogelijk. Daarvoor is wel registratie nodig.

Klik je op een winkel, Apple Store, dan krijg je meningen te zien van andere kopers. Dat is het element van de community dat is toegevoegd. Meningen van klanten helpen anderen bij het bepalen van keuzes. Je ziet direct een prijsvergelijking en het voordeel dat je krijgt door via SplinQ bij een winkel te kopen. Je ziet dat de korting 1,25 procent bedraagt en klikt vervolgens naar de winkel.

Afhandeling

De winkels berekenen de korting niet direct door, maar die innen gebruikers met een eigen account op SplinQ. Met minimaal 10 euro op de rekening kun je die naar de eigen bank laten overmaken, aan een ander schenken of doneren aan één van de goede doelen die SplinQ ondersteunt. Binnen 21 dagen na het verzoek tot overboeking wordt overgeschreven. De kortingsbedragen vallen over het algemeen vrij na ongeveer 60 dagen vanaf de aankoopdatum. Die twee maanden is een lange (rente)periode, maar volgens SplinQ nodig om de transactie en eventueel het terugsturen of ruilen goed af te handelen

Iedere winkel kan gratis haar producten in de zoekmachine plaatsen. Winkeliers hoeven alleen te betalen als er ook daadwerkelijk een verkoop is gerealiseerd. “We vallen u niet lastig met uitgebreide, nietszeggende rapportages. Alleen sales tellen”, aldus SplinQ.

SplinQ belooft nooit zonder toestemming e-mailadressen of andere persoonsgegevens te delen met derden. Maar ze boekstaaft uiteraard zelf het kijk- en koopgedrag per klant en kan daar later in dienstverlening gebruik van maken met bijvoorbeeld gerichte reclame een aanbiedingen. De privacyverklaring is bij toezichthouder CBP gedeponeerd.

Deel dit bericht

5 Reacties

Aldo

Bizzar concept. Geld is blijkbaar de enige drijfveer, ook niet echt iets van deze tijd. Mensen zoeken naar zekerheid, lezen recensies van andere consumenten met eenzelfde smaakstijl of profiel, willen bijdragen aan een duurzame wereld door kennis en ervaringen te delen. Jammer dat zo iets banaals zo aandacht krijgt via een platform als Emerce. 

jeroen fiers

Ten eerste: Geld is niet banaal denk ik. Maar het gaat hier gewoon niet om genoeg geld om interessant te zijn. 1,25 % korting Joehoee!! Geen toegevoegde waarde, zeker niet met zo'n ingewikkeld systeem van betalingen verrekenen erbij.

Willem L

Je eerst registreren om een zoekopdracht te mogen uitvoeren?  En dan staan er waarschijnlijk aanbieders die niet eens de laagste prijs hebben die je kunt vinden op internet, ook niet als 1 of 2 procent korting krijgt (als het al om de laagste prijs gaat). Dit bestaat in het buitenland trouwens ook al, zoals bijvoorbeeld Jellyfish. Daar heeft SplinQ zich ook door laten inspireren, zo te zien. Jellyfish is opvallend genoeg gekocht door Microsoft.

Check Me In

Jammer dit gaat niet werken, heb gezocht op een airbook van MAC (je moet toch wat hebben) de eerste zoekopdracht een prijs ex btw 2e keer zoeken bijn 100,- duurder dan bij Apple

Peter de Groot

Ik denk dat het niet zozeer de zoekmachine is waar het om draait met SplinQ. Want als je weet dat Apple de goedkoopste dan kan je nog steeds Apple uit de winkellijst selecteren en als nog je voordeel pakken.Vind het idee wel wat en die zoekmachine die komt wel.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond