Deel dit artikel
-

Split Personality Award

De staatssecretaris van Economische Zaken was er, voorzitter van de Netwerk Gebruikersvereniging Nederland Vincent Everts was er en verder zat half ict-end Nederland aan tafel. Groots en meeslepend wilde het echter niet worden, de nieuwe formule voor de Broos van Erp Prijs, die voor de vierde keer werd uitgereikt.

Werd deze aanmoedigingsprijs voor MKB-bedrijven die innovatief met ict bezig zijn voorheen in een muf zaaltje van de Jaarbeurs uitgereikt, deze keer was de hippe Convention Factory in Amsterdam uitverkoren voor een galadiner. En passant werden er ook nog vier andere prijzen uitgedeeld.

Het begin was dus goed, totdat MediaPlaza-directeur Wim Bens als spreekstalmeester de microfoon ter hand nam. Uit zijn betoog viel op te maken dat het op deze avond in ieder geval geen "no show" was, zoals op het bijbehorende congres overdag, waar de bezoekersaantallen ver beneden de verwachting bleven.

Staatssecretaris Gerrit Ybema amuseerde vervolgens de zaal met een aantal oud-Aziatische zegswijzen en verzuimde niet de loftrompet te steken over het verrukkelijke eten, maar nam de gelegenheid niet te baat te nemen om eens wat stevige uitspraken over het ict-beleid te doen. Na de uitreiking van de awards begon de cover-band aan haar optreden voor een verrassend snel leeggelopen zaal.

Een paar mensen konden in ieder geval verheugd terugzien op de avond. Dat waren DMDsecure (winnaar Broos van Erp Prijs), Gerard Prins van Unilever Bestfoods (E-Manager van het Jaar), Kahuna Network Solutions (ICT Company van het jaar) en Albert.nl (ict Boardroom Award). Dan waren er nog Cees Neggers en Boudewijn Nederkoorn van SURFnet. Zij wonnen de ict Personality Award.

Hoe dat kan, één personality award met z'n tweeën winnen, daarover zwijgt het juryrapport in twee talen.

Deel dit bericht

1 Reactie

Jaap Bakker

Niet verwonderlijk dat het op niets is uitgelopen. De jurering was wel erg discutabel. Ik denk dat als je de jury een aantal vragen zou stellen over willekeurige genomineerden dat ze geen antwoord weten te geven. Gewoon omdat de genomineerden niet ondervraagd zijn, bezocht zijn, geinterviewd zijn of niet interessant genoeg worden bevonden door de jury. Maar enkele genomineerden zijn wel degelijk ver vooruit op de uiteindelijke winnaars. En waar kwamen op de laatste dag opeens al die andere genomineerden vandaan? Sponsoren van het geheel?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond