Deel dit artikel
-

Spotify op 40 procent van de smartphones

Spotify kent in Nederland nu al een zogeheten installed base van 40 procent, zo blijkt uit het Dutch Apps Market rapport van Telecompaper over het derde kwartaal van 2019.

Iets meer dan de helft van alle Nederlandse iPhone-gebruikers heeft Spotify geïnstalleerd staan op zijn of haar toestel. Spotify is wel de enige streaming-muziekdienst waarvan de installed base afgelopen kwartalen significant is gegroeid. Bij Apple Music, Deezer en Napster is een daling te zien. Ook ouderen zijn de streaming-muziekdienst uit Zweden aan het ontdekken.

De afstand tussen Spotify en Apple Music is afgelopen half jaar groter geworden. De installed base van Spotify is in de eerste drie kwartalen van 2019 met 7 procentpunten gestegen, de installed base van Apple Music is met 1 procentpunt gedaald. Apple Music heeft daarmee momenteel een installed base van 4 procent op de Nederlandse markt.

Mannen hebben apps van streaming-muziekdiensten zoals Spotify, Apple Music en Deezer procentueel gezien vaker op hun smartphone staan dan vrouwen. Bij Spotify gaat het om 43 procent van de mannen en 37 procent van de vrouwen.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

1 Reactie

bert

Ik overwoog ook Spotify, maar streaming radio is zo goed, en vaak reclamevrij, ik heb al te veel om te luisteren. Ook podcasts zijn er superveel, die zijn vooral fijn voor livesets.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond