Deel dit artikel
-

Staatssecretaris Keijzer op werkbezoek bij postbedrijven

Staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken en Klimaat gaat vandaag op werkbezoek bij de twee grootste spelers op de Nederlandse postmarkt. De staatssecretaris bezoekt ‘s middags de thuisbasis van Sandd in Apeldoorn. ‘s Avonds is de bewindspersoon in Nieuwegein te gast bij één van de grootste sorteercentra van PostNL.

Een dezer dagen had Keijzer al kennismakingsgesprekken met de directievoorzitters van beide bedrijven: Herna Verhagen (PostNL) en Rob Brakenhoff (Sandd).

De brievenbus en de tas van de postbezorger raken leger door verregaande digitalisering. Tegelijkertijd zijn de huidige eisen aan de bezorging hoog. Dat betekent, dat ik heldere keuzes moet maken over de toekomst van de post in Nederland.

Uit de onderzoeken is duidelijk geworden dat digitalisering een steeds grotere invloed heeft. Zo staat qua communicatiemiddel WhatsApp inmiddels op de eerste plaats, gevolgd door mobiel bellen en e-mail. Post is gedaald naar de zesde plaats. 62 procent van de ondervraagden vindt communiceren via post ‘gedoe’, terwijl in 2011 in hetzelfde onderzoek nog 52 procent post juist als ‘makkelijk’ typeerde.

Nederlandse bedrijven en consumenten versturen echter jaarlijks nog altijd 2,8 miljard poststukken zoals brieven. Het overgrote deel daarvan is zakelijke post: 2,6 miljard. Nederlanders versturen en ontvangen inmiddels op jaarbasis 350 miljoen pakketten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond