Deel dit artikel
-

Stakingen bij PostNL van de baan, nieuw overleg over CAO

De staking waarmee vakbond FNV dreigde bij pakketvervoerder PostNL, lijkt van de baan nu volgens de bond de vervoerder zijn ‘flukakkoord’ met werknemers heeft ingetrokken. In reactie op het FNV-ultimatum heeft PostNL de FNV uitgenodigd om alsnog over de CEO te onderhandelen.

FNV en zijn leden wezen het PostNL-eindbod voor een nieuwe CEO onlangs direct af en kondigden acties aan. De onderhandelaars van de andere drie bonden (BvPP, CNV en VHP2) zetten in eerste instantie wel hun handtekening onder het PostNL-bod, maar hun leden gingen vervolgens met grote tegenzin akkoord.

De FNV-leden willen een CEO waarin over 12 maanden een loonsverhoging van 2,5 procent wordt gerealiseerd. PostNL biedt in een CAO van 21 maanden totaal niet meer dan 2,6 procent. In de huidige economische omstandigheden een aanfluiting, zegt de FNV. Ook moeten er meer (jonge) mensen in dienst worden genomen om de werkdruk terug te dringen.

PostNL wil een nieuwe oplossing vinden ‘die voor alle partijen acceptabel is’. De vervoerder kan in de aanloop van Sinterklaas geen acties gebruiken.

Deel dit bericht

1 Reactie

Marianne van der Hoek

Ik had tot nog toe niets meegekregen van de stakingen of vertragingen bij PostNL.
Vrienden wachten al een paar weken op mjin pakket. Zij doen ontwikkelingswerk in Indonesie.
Expres ruimschoots op tijd opgestuurd ivm sinterklaas cadeautjes voor de kinderen inclusief Pepernoten etc.
Tevergeefs…. Die gaat nu niet meer op tijd komen. Bedankt namens hen… Betaal duur geld zo voor aangetekende post!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond