Deel dit artikel
-

’18 December drukste dag logistiek webwinkels’

Maandag 18 december zal voor webwinkels zeker drie keer drukker zijn dan normaal en daarmee de drukste dag van het jaar. Dat voorspelt digitaal logistiek dienstverlener SendCloud.

Kijkend naar voorgaande jaren ziet SendCloud vanaf de eerste week van november een wekelijkse groei in pakketverzendingen van vijftien procent. Deze groei houdt aan tot na de feestdagen. Op basis van ervaringen uit eerdere jaren wijst het de laatste maand voor kerst als drukste dag aan.

SendCloud wijst ook op een reden waarom afhaalpunten dit jaar populairder kunnen blijken dan eerdere jaren. De reden daarvoor is geen luxe, maar neigt naar noodzaak.

“Met de explosieve groei aan pakketverzendingen rond de feestdagen is het essentieel dat er voldoende capaciteit is om die pakketten te bezorgen. Dit blijkt echter niet het geval. Zowel PostNL als DHL kampen met tekorten aan pakketbezorgers. Afhaalpuntlevering kan hierbij een oplossing zijn voor zowel webwinkelier als consument. Doordat vervoerders met afhaalpuntlevering meerdere pakketten tegelijk kunnen afleveren, is de aflevergarantie vele malen hoger”, stelt Rob van den Heuvel, CEO van SendCloud.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond