Deel dit artikel
-

Startersproject KERN van Radboud Nijmegen afgerond

Het project KERN (Kennis Exploitatie Radboud Nijmegen) heeft sinds zijn oprichting 34 innovatieve bedrijven gestimuleerd tijdens hun opstartfase. Dat maakte de universiteit vandaag bekend.

Er is 2,5 miljoen euro aan leningen toegekend aan technische startups waarvan de meeste inmiddels een marktintroductie achter de rug hebben. Met de lening konden starters het gat dichten van idee tot product. Daarmee is KERN, een project van onder meer Radboud Universiteit en UMC St Radboud, met succes afgerond.

KERN is in 2008 opgezet door een consortium van (regionale) bedrijven en organisaties, waaronder de Radboud Universiteit Nijmegen, het UMC St Radboud en de HAN. Van de verstrekte 2,5 miljoen euro aan leningen droeg het ministerie  van het ministerie van Economische Zaken (Technopartner) de helft bij. De andere helft is bijeengebracht door de partners van KERN, waaronder Oost NV, Syntens, Rabobank Rijk van Nijmegen, MSD Oss, NXP, DSM, Pepscan Systems, Royal Haskoning, Health Valley, Kamer van Koophandel en Mercator Incubator Nijmegen.

Succesvolle initiatieven waren onder meer Encapson, SynAffix, FutureChemistry, EcoTuc, Guruscan, de Gezondheidsbus en Standing Strong. De laatste twee zullen op maandag 27 november een presentatie geven tijdens het Science to Business Café van de Radboud Universiteit in het Gymnasion. Daar zal KERN ook haar eindresultaten weergeven en zullen de vervolginitiatieven Gelderland Valoriseert en SMB worden gepresenteerd.

Innovatieve starters kunnen in het vervolg beroep doen op de nieuwe initiatieven Gelderland Valoriseert van de Radboud Universiteit en SMB, Science Meets Business, van het UMC St Radboud.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond