Deel dit artikel
-

Startup brengt zelflerende IBM Watson technologie naar Nederlandse recruitmentbranche

IBM heeft de eerste Watson partner in Nederland bekendgemaakt. Het Amsterdamse StartMonday heeft een door Big Data-technologie aangedreven vacatureplatform ontwikkeld, dat werkzoekenden helpt passende functies en werkgevers te vinden door natuurlijk taalgebruik en social media-data te analyseren.

IBM deed de aankondiging donderdag tijdens de How To Get There summit in Rotterdam, een evenement gericht op het versterken van de samenwerking tussen startups en het bedrijfsleven.

StartMonday is voortgekomen uit het idee dat een sollicitatievideo van 15 seconden een prima vervanging is voor de aloude motivatiebrief. Bedrijven plaatsen in een app vacatures waar kandidaten met een kort filmpje op kunnen reageren.

StartMonday analyseert die reacties om de kandidaten te begeleiden naar hun volgende baan. Het bedrijf maakt hierbij gebruik van de Watson Dialog en Natural Language Classifier API’s.

Watson is een cognitief’technologieplatform dat natuurlijke taal kan interpreteren en enorme hoeveelheden gestructureerde en ongestructureerde data analyseert. Watson leert continu bij op basis van eerdere interacties.

IBM organiseerde afgelopen september een pitchcompetitie, waarin directeuren van IBM Watson, The Next Web en Startupbootcamp de ideeën van tien startups beoordeelden waarin Watson-technologie toegepast werden. StartMonday kwam als winnaar uit de bus en trad direct toe tot het Watson Ecosystem partnerprogramma, waarin nu toegewerkt wordt naar het op de markt brengen van hun product.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond