Deel dit artikel
-

Start-up CHEFSTBL brengt chef-koks naar thuis

Het nieuwe online boekingsplatform CHEFSTBL wil de ervaring van het uit eten gaan naar een restaurant bij de mensen thuis brengen. Belangstellenden kunnen een chef-kok bij hen thuis laten komen, met alle kookwaar en ingrediënten, voor een andere vorm van een avondje uit.

De dienst ging eerder vandaag live en is in eerste instantie beschikbaar in Noord-Brabant. Dertig privé koks zijn op het platform beschikbaar, variërend van sterrenchefs, tv-koks, professionele private chefs, grillmasters tot koks van bekende restaurants uit de regio.

Initiatiefnemers Bart Manders en Kim van der Zande vonden de inspiratie voor CHEFSTBL in de coronacrisis. Van der Zande: “Als groepen vrienden of familie die beleving in het restaurant niet kunnen krijgen, waarom brengen we de beleving dan niet gewoon naar de mensen thuis? Net als in een restaurant word je als klant volledig ontzorgd. Naast een geweldig diner met bijpassende wijnen wordt de tafel mooi gedekt met servies en glaswerk. Na afloop wordt de afwas weer meegenomen en blijft er een schone keuken achter als de chef weggaat.”

Aangesloten koks geven via hun eigen agenda aan wanneer ze beschikbaar zijn. Ze rekenen af met de klant op basis van het aantal gasten. De prijzen variëren van vijftig tot 150 euro per gast, met het zwaartepunt tegen de honderd euro. Manders: “De klant betaalt middels iDEAL aan CHEFSTBL. Wij betalen de chef uit minus een percentage commissie. De komende drie maanden betalen de launching partners geen commissie.”

“Tegen het einde van het jaar hopen we op achthonderd boekingen en honderd actieve chefs in Nederland. Onze ambitie is om het inhuren van een prive kok meer mainstream te maken.”

Er draaien reclame- en influencercampagnes op Facebook, Google, Instagram en LinkedIn.

Deel dit bericht

1 Reactie

Stefan

Mooi platform!

Zo volg ik een beetje die platfom industrie – maar er staat ” wij betalen de chef uit minus een percentage”. Dit mag volgens mij niet volgens de PSD2 richtlijn vanuit DNB, niet zo handig om dit zo te plaatsen online….

Dit gaat denk ik niet lang duren voordat DNB in grijpt, de kleintjes durven ze wel te pakken vaak, de grote zoals Bol worden toch niet aangepakt.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond