Deel dit artikel
-

Startup combineert gamification met kortingssite

LevelUp is een platform waar gebruikers betere kortingen krijgen naarmate ze vaker bij de aanbieder een deal afnemen. Het spelelement moet er voor zorgen dat de consument ook daadwerkelijk een terugkerende klant wordt.

SCVNGR, een mobiel gaming platform, zit achter LevelUp, dat sinds de lancering een maand geleden, enkel nog deals heeft voor twee Amerikaanse steden.

De gebruiker moet om naar een volgend level te komen, eerst een basisdeal kiezen, bijvoorbeeld een korting van 10 dollar op een maaltijd in een Indiaas restaurant. Wordt deze kortingsbon afgenomen en checkt de gebruiker in bij het restaurant, dan opent zich een tweede aanbieding, waar voor hetzelfde restaurant een betere deal geldt.

Er zijn per deal drie levels. Het laatste level geeft de meeste korting. De eerste deal blijft zeven dagen geldig. De twee opvolgende levels kennen een langere geldigheidsduur.

Volgens SCVNGR kampen kortingssites als Groupon met het probleem dat de consument maar een keer bij de aanbieder komt en daarna vaak niet terugkeert. Gamification moet de loyaliteit van de consument aanwakkeren en van hem een terugkerende klant maken.

Op de website, of met een iPhone- of Android-app, kunnen gebruikers deals in de buurt zien. Op een kaart is te zien welke level 2 en level 3 deals er al open zijn voor de gebruiker. Deze kunnen via de mobiel meteen worden aangeschaft. Een bon hoeft niet uitgeprint te worden.

Deel dit bericht

3 Reacties

Martijn

Eigenlijk een loyalty programma dus…. wel een leuk idee met spelelement.

AJ

Waarom allemaal zo moeilijk en proberen klanten aan te knopen? Wanneer gaan men het snappen dat simpel gebruik meer op prijs wordt gesteld dan allerlei constructies (misleiding?)

keep it simple and make it usefull instead of “read-full or brainbreaking”
Allerlei reglementen lezen voordat jet het snapt.

Mijn mening.. wederom een twijfelachtige ontwikkeling.

Jammer

Ik had een mooi bereicht getypt.. maar helaas… de pagina moest herladen worden voor een advertentie en daarmee was mijn bericht kwijt..

Niet zo mooi Emerce, deze bug zou even gefixt moeten worden.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond