Deel dit artikel
-

Startupbootcamp voor wetenschappers in Utrecht

Zes initiatieven van wetenschappers aan de Universiteit Utrecht en het UMC Utrecht nemen deel aan ScienceInc, een programma van bedrijfsincubator UtrechtInc. Het programma helpt wetenschappers de komende zes maanden bij het bepalen van de marktpotentie van hun vinding.

ScienceInc is gebaseerd op de Lean Startup-methode en is gericht op het denken vanuit de klant of gebruiker. Het programma biedt maandelijkse voortgangssessies met training op het gebied van ondernemerschap. Zo leren de ondernemers in spe pitchen en is er aandacht voor het aantrekken van investeerders. Daarnaast krijgen zij een eigen werkplek en toegang tot een professionele community van mentors, investeerders en ondernemers.

De deelnemende bedrijven zijn: Sustanalyzer (online tool om chemische processen te analyseren), Urika (sensor om kinderen met incontinentieproblemen te alarmeren als hun blaas vol raakt), Innofuse (innovatieve en gepatenteerde infuuslijn die medicijntoediening voor couveusebaby’s nauwkeurig en veiliger maakt), VQuest (sofware voor toetsing met radiologische beelden), Delirium Diagnose (medisch apparaat om in de diagnose snel en betrouwbaar de mate van delirium vast te stellen) en  CARTcare (software om beeldgestuurde injecties uit te voeren voor cardiale stamceltherapie).

Aan het einde van het programma, in juli 2014, presenteren de zes initiatieven hun ontwikkeling aan publiek en investeerders. Dan weten de wetenschappers wat nodig is voor een vervolg, welke rol zij daarin spelen en wie verder nodig zijn in het team. Wordt gekozen voor een spinoff of bedrijf, dan kan het team bij UtrechtInc hun startup verder uitbouwen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond