Deel dit artikel
-

Streekbox.nl breidt uit naar landelijke dekking

Producten van de boer uit de regio van het land direct aan de voordeur bezorgen. Dat is wat Streekbox nu regionaal doet. Via NRC Handelsblad peilt het nu de vraag naar en mogelijkheid van landelijke dekking.

Tot en met 14 december houdt Streekbox.nl een actie waarbij iedereen uit heel Nederland een vijf-gangenmenu kan laten bezorgen in een kratje. Groenten, kruiden, vlees, brood en recept worden geleverd, de bereiding is handen van de ontvanger zelf.

De actie richt zich op hobbykoks die rond kerstmis met een verhaal en gerecht gasten willen verrassen. NRC Handelsblad plaatste afgelopen zaterdag een paginavullende advertentie, volgende week drie maal een derde pagina bij de redactionele stukken en houdt een campagne op zijn cultuursite NRC Lux.

Streekbox.nl hoopt met deze actie te kunnen peilen hoe groot de interesse buiten zijn huidige bezorgingsgebied is. Nu bezorgt het bedrijf in grote delen van de Randstad met geografische uitschieters naar Gorinchem en Amersfoort. Er lopen gesprekken met boeren om dat bereik te vergroten naar het oosten en zuiden van het land te vergroten.

Mathijs Visser, een van de initiatiefnemers van het in april gestarte versproject, zegt: “We hebben inmiddels duizenden aanmeldingen van buiten ons reguliere bezorgingsgebied.” Dat is veel, aangezien het bedrijf sinds het begin circa vijfduizend boxen uitleverde. De conversie van proefbox naar vast abonnement ligt erg gunstig: een de drie gaat na de proef overstag. “De meeste mensen gaan voor een box per twee weken.”

Het maken, kopen en laten bezorgen van vers voedsel en is niet meer zo zeldzaam als twee jaar geleden. Dat is te zien aan de opkomst van specialistische fora, nichewinkels en initiatieven van bijvoorbeeld Smaak.nl (failliet) en Albert.nl. Die interesse komt ook tot uiting in de vele kookprogramma’s die ’s avonds door miljoenen Nederlandse huiskamers flikkeren.

Deel dit bericht

2 Reacties

Peter

Als ze in de huidige dekkingsgebieden al succesvol zijn, waarom zou dat in de rest van Nederland niet zo zijn? Het lijkt me meer een logistieke uitdaging. Feit is dat regionale producten ‘hot’ zijn, wij merken dat er ook in de horeca steeds meer vraag naar is. Hopelijk wordt dit een succes!

Bart

Als smaak.nl failliet is gegaan, is dat geen onderbouwing van de stelling dat het bezorgen van vers voedsel niet meer zo zeldzaam is als twee jaar geleden.

Albert.nl bezorgt ook niet in heel Nederland, maar alleen in de gebieden waar deze service rendabel wordt geacht. Omdat hier een groot bedrijf achter zit wat de logistiek aan kan, is dit een van de weinige initiatieven op dit gebied die succesvol lijkt te zijn.

In tegenstelling tot albert.nl opereert
sreekbox.nl meer in een nichemarkt. Ik durf nog niet te voorspellen of dit een succes zal worden. Ik wens ze in ieder geval wel veel succes. Ze brengen een product met een sympathieke uitstraling op de markt.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond