Deel dit artikel
-

Studenten Universiteit Twente pitchen producten voor jury

Tweedejaars UT-studenten Industrieel Ontwerpen (IO) pitchen vandaag hun nieuwe producten voor een jury van potentiële investeerders. In het kader van het project Virtual Product Development ontwikkelen ontwerpteams een eigen product zonder directe opdrachtgever. De studenten sluiten het project af met een soort Kickstartercampagne.

De studenten kregen de opdracht een product-dienst combinatie te ontwikkelen. Daarbij moet een fysiek product voor in de openbare ruimte gecombineerd worden met een digitale dienst. Ze werkten aan websiteontwikkeling, 3D visualisatie, virtual reality, dienstmanagement en journalistiek.

De studenten worden in de beoordeling van hun project mede afgerekend op hun pitch voor de investeerders. De teams moeten precies weten hoeveel geld, tijd en mensen nodig zijn, wat de return on investment is en wat de risico’s zijn.

De jury bestaat uit UT-collegevoorzitter Victor van der Chijs, CTW-decaan Geert Dewulf, Bas van den Berg (manager groot zakelijke relaties Rabobank Enschede-Haaksbergen en Henk Herkink (ondernemersadviseur KvK).

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond