Deel dit artikel
-

StuDocu neemt Duitse EdTech start-up Studybees over

Het Nederlandse EdTech-platform StuDocu, in Nederland bekend als StudeerSnel.nl, heeft het Duitse Studybees overgenomen. Studybees is opgericht in 2013 en gebruikt online content om Duitse hogeschool- en universiteitsstudenten op het gebied van bedrijfskunde, economie en rechten, te helpen zich voor te bereiden op hun examens.

Met de overname van Studybees, met gemiddeld 100.000 maandelijkse gebruikers, groeit StuDocu op de Duitse markt, waar het momenteel al 750.000 gebruikers per maand trekt.

Zowel StuDocu als Studybees zijn opgericht door studenten, voor studenten. Julia Koper, Fabian Klein en Johannes Saal begonnen Studybees in 2013 tijdens hun studie.

In het begin biedt Studybees op maat gemaakte offline cursussen aan ter voorbereiding op examens bedrijfskunde, economie en recht. In 2019 maken meer dan 25.000 studenten in 40 verschillende Duitse steden gebruik van deze cursussen en besluiten de oprichters om via StudybeesPlus het aanbod ook online beschikbaar te maken.

StuDocu, met 20 miljoen gebruikers in meer dan 60 verschillende landen, heeft de ambitie om internationaal te groeien en haalde hiervoor, tijdens een financieringsronde in 2021, 50 miljoen dollar op.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond