Deel dit artikel
-

Sunweb neemt responsive site in gebruik

Sunweb lanceert een nieuwe website, geschikt voor ieder scherm. Bijna de helft van alle bezoekers bekijkt de website van Sunweb al via een tablet of smartphone. Waar voorheen een vakantie nog vaak op een computer werd geboekt, ziet de reisorganisatie dit jaar ook dat meer dan 17 procent van haar klanten al via een tablet of smartphone een vakantie boekt.

Sunweb heeft gekozen voor een responsive website, met een ontwerp dat volledig mee schaalt met de afmetingen van het scherm. Ook de look & feel is vernieuwd, met grote afbeeldingen en thema’s ter inspiratie. Sunweb start ook met het bieden van persoonlijk aanbod, hierbij wordt er gekeken naar eerdere voorkeuren van haar bezoekers. De website werd in samenwerking met trouwe klanten ontwikkeld, onder andere via het Sunweb forum en een bètaversie.

Een aantal maanden geleden lanceerde Sunweb al een responsive wintersport website. Het aandeel wintersportvakanties geboekt via een tablet verdubbelde na lancering van de nieuwe website van 12 procent naar 21 procent. Sunweb verwacht dan ook dan het aandeel van boekingen via tablet en smartphone voor de zomervakantie website snel meer dan 30 procent zal zijn.

Deel dit bericht

1 Reactie

Rob Wassink

Mooi zo’n persbericht, over een responsive website, met een keuze pagina voor de responsive website, die niet responsive is.. Aandachtspuntje.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond