Surseance GorillaPark mogelijk verlengd

Op 19 november stemmen de schuldeisers van GorillaPark over de surseance van de incubator. De bewindvoerder verwacht dat de schuldeisers akkoord zullen gaan met een voorstel tot verlenging van de surseance, tot een periode van maximaal anderhalf jaar.
Op 19 september werd voorlopige surseance aangevraagd voor GorillaPark , de incubator die in 2000 van start ging en momenteel belangen heeft in rond de twintig technologiebedrijven. Sinds de start is er "75 miljoen dollar" geïnvesteerd in GorillaPark, aldus bewindvoerder M. Pannevis van advocatenkantoor SchutGrosheide .
De verkoop van gestarte bedrijven wilde echter niet erg vlotten, reden waarom GorillaPark de rekeningen niet meer kon betalen. Het heeft nu een schuld van "een paar miljoen euro", aldus Pannevis. De belangrijkste schuldeiser is Fortis, tevens de grootste investeerder in GorillaPark. De bank heeft ongeveer 2 miljoen euro aan niet-betaalde rekeningen uitstaan bij GorillaPark.
De schuldeisers zullen op 19 november stemmen over een voorstel van de bewindvoerder om de voorlopige surseance te verlengen. Deze kan dan maximaal anderhalf jaar gaan duren, ingaande vanaf de datum waarop de voorlopige surseance is aangevraagd (19 september). Doel met dit voorstel is tijdswinst.
"Er zijn kansrijke bedrijven, maar verkoop zal momenteel weinig opleveren", zegt Pannevis. Interesse van een koper in een van de bedrijven heeft hij nog niet bespeurd. Tegelijkertijd levert een faillissement en daaropvolgende boedelverkoop momenteel ook naar verhouding weinig op. Om die reden verwacht hij dat de schuldeisers zullen instemmen met een verlenging van de surseance om op die manier een beter moment af te wachten voor verkoop van een (of meerdere) van de bedrijven.
Pannevis zegt dat er "tot nu toe" geen signalen zijn gekomen van bedrijven die in de problemen zijn geraakt als gevolg van de surseance van GorillaPark.
Fortis Bank wil niet zeggen of het instemt met een verlening van de surseance. "We gaan nooit in op afzonderlijke gevallen", zegt een woordvoerder.
Deel dit bericht
Plaats een reactie
Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond
1 Reacties
Teun van Essem
humm, wie wordt hier in ieder geval beter van? De bewindvoerder denk ik.Die mag nog een maand of 18 z'n fee blijven vangen als dit doorgaat. Leuk voor de crediteuren toch? Ik vraag me af welke rekeningen Fortis kan hebben gestuurd die tot een aantal miljoen euro oplopen; zou het niet gewoon een krediet faciliteit zijn?Wat gaat GP gedurende die 18 maanden doen? Er is geen geld, blijkbaar geen revenuen, dus waarvan worden salarissen en leveranciers betaald? Wordt er een boedelkrediet of zoiets geregeld?