Deel dit artikel
-

Surseance voor webshopbedrijf Vivendo

Vivendo, ontwikkelaar van webshops heeft surseance van betaling aangevraagd. Er zijn teveel uitdagende projecten aangenomen en concurrenten zouden verantwoordelijk zijn geweest voor een negatieve beeldvorming over Vivendo.

Dat is althans de mening van Rob van Straten, directeur van Vivendo. "De directie is natuurlijk verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering, niemand anders." Hij vervolgt: "Het zijn meerdere factoren waardoor dit is gebeurd. Er waren teveel projecten waarbij maatwerk was betrokken, softwareontwikkeling. Bij het uitbesteden zijn we de mist ingegaan bij het aannemen van een aantal freelancer en subcontractors. Daar hebben we nu nog een claim tegen lopen voor wanprestatie."

Een andere reden die Van Straten geeft voor het slechte nieuws is een negatieve beeldvorming over zijn bedrijf. "Er zijn blogs opgezet, die inmiddels weer zijn gekuist. Op deze blogs werd een negatief beeld over Vivendo geschetst. Klanten die een positief tegengeluid lieten horen werd de mond gesnoerd. Met name door deze negatieve beeldvorming verminderde de omzet van Vivendo met meer dan 70 procent."

Van Straten verwacht wel dat er een doorstart komt, maar dat is in handen van de curator. "Het klantenbestand van Vivendo is goed, de orderportefeuille is gevuld en we hebben professionele medewerkers. Ik kan me voorstellen dat Vivendo een aantrekkelijke partij is, waarbij niet het bedrijf, maar wel de activiteiten worden overgenomen en toegevoegd aan een bestaand bedrijf."

Het nieuws is nog maar net bekend, maar diverse partijen hebben zich al gemeld om hun interesse hiervoor kenbaar te maken, zo laat Van Straten weten.

Tot een eventuele doorstart belooft Van Straten zich te focussen op het afronden van de lopende projecten.

Bron foto: jeff_leigh (CC)

Deel dit bericht

27 Reacties

Nils

En nu maar hopen dat dat ze een doorstart maken want ze hebben net onze webwinkel (www.digitalwarehouse.nl) in eerste fase opgelverd. Er zitten een aantal vakbekwame, aardige mensen dus ook voor hun hoop ik dat het een vervolg krijgt. Iedereen sterkte daar! Nils

Een boze klant van Vivendo

Wie oh Wie kan mij helpen aan een ander magento bedrijf, we zitten nog steeds (al ruim 7 maanden) in de ontwikkelingsfase, meerdere malen was beloofd de testfase in te gaan maar op het moment dat….. bleek wederom niets te werken…. en nu horen we dat ze niet meer aan hun betaalverplichtingen kunnen voldoen, hoe kun je dan wel je huidige projecten afronden???? Het liefst zou ik het volledige pakket willen overdragen zodat we wel binnen nu en 2 maanden live kunnen gaan! Dus wie helpt mij aan een ander bedrijf??

Ruud

Zou zelf overgaan naar oscommerce. Magento is grafisch wat mooier maar goede oscommerce designers maken osc. aantrekkelijk en sneller dan magento.

michiel jansen

Ik heb wel goede verhalen gehoord overwww.webfauna.nl die zijn ook Magento partner

bgp4

Wij werken zelf samen met verschillende Magento leveranciers, onder andere http://www.future500.nl en http://www.mediact.nl

Stef

Wij werken tot volle tevredenheid samen met Mindstretch. We kwamen ze op het spoor toen we op zoek waren naar een module voor TNT Parcelware. Intussen hebben ze ons hele project grotendeels overgenomen en we zijn hier erg tevreden over. Wellicht dat je hun eens kunt bellen?

Danielle

wij werken samen met http://www.hetwebsitebedrijf.nl Zij hebben echt al veel webshop projecten gedaan en hebben zich nu in magento gespecialiseerd. Onze shop http://www.groot-houten-speelgoed.nl hebben ze zeer vlot (4 weken)en goed opgeleverd. Dit is nog OsCommerce, maar dit jaar migreren we met ze naar Magento. (ik heb geen aandelen, gewoon een tevreden klant !!)

De Adviseur

Volgens de algemene voorwaarden van Vivendo mag je het contract per direct opzeggen in geval van surseance. Wel zo handig.

sander

Wij zijn al jaren leverancier van http://www.aspdotnetstorefront.comNiet gratis, werkt wel perfect. Gr SanderiWebware.net

Gertjan

Dit is heel schadelijk voor Magento. Magento is een uitstekend product wij hebben er goede ervaringen mee. Echter je moet oppassen met teveel maatwerk. Wij adviseren klanten wat de gevolgen zijn van maatwerk (in kosten en risico's). Zolang je blijft bij best-practices van Magento is prima product.

nils

@gertjan Als je Magenta standalone toepast is dat inderdaad relatief eenvoudig. Maar bij enige omvang krijg je te maken met koppeling naar achterliggende systemen (ERP, Boekhouding). Daarnaast is Magento natuurlijk voor de Amerikaanse markt ontwikkelt. Dit heeft tot gevolg dat koppelingen met psp's en verzenders natuurlijk lokaal gemaakt moeten worden. Sterker nog, voorzover ik weer is er zelfs geen kant en klare oplosssing voor verzenden via UPS. Aangezien hier natuurlijk de "aasgieren" (die gewoon een kans zien en wat mij betreft groot gelijk hebben) rondzwerven: we zijn onze opties aan het overwegen. Dus aanbieders die niet bang zijn voor een beetje maatwerk en Magento vanuit een IT achtergrond kunnen beheren en ontwikkelen (de marketingkant worden we geacht zelf te snappen ;-), mogen altijd contact met me opnemen. Moet kunnen tegen een zeer veeleisende klant zonder bijpassend budget want dat hebben we al een keer uitgegeven ;-) Nils

Mstraathof

Wat ons betreft is en blijft Realvine de enige serieuze Magento partner in Nederland voorlopig. De rest komt net kijken en hebben amper ervaring. Realvine heeft ons nooit teleurgesteld en zelfs onze verwachtingen overtroffen. Goeie club met slimme gasten. http://www.realvine.nl

Sander

@nils Dat is het mooie als je al jaren met een vast pakket werkt.Koppelingen met Parcelware, UPS, etc hebben wij klaar op de plank liggen.  Idem aan multisafepay, Ogone & alle versie iDeal. Als je vervolgens een complete engine hebt om te koppelen met ERP of welk boekhoudpakket dan ook (mits xml) heb je een winnaar 🙂

Koos van der Weijde

Leuk he, al die reclame gelijk! Ik heb er even over gedacht om ook reclame te maken voor ons bedrijf maar doe het bij nader inzien maar niet. Hoe noemen ze dat ook weer, de een z'n dood . . . . . . . .

nils

@sander Juist de situatie bij Vivendo ondersteunt onze keuze voor een open source achige oplossing. Wij wilde van een vendor lock in af (hoe stabiel onze oude webshop ook was) Helaas is het zo dat er altijd wat maatwerk bij komt kijken. Het is nu even de vraag of dit allemaal in goede staat wordt opgeleverd. Onze hoop is dat de activiteiten van Vivendo een goed onderdak vinden bij een nieuwe partij zodat continuiteit gewaardborgd is. Zo niet, dan zullen we ons heil elders moeten zoeken. Deze week zijn de webwinkelvakdagen… Er is gelukkig een aantal "gecertificeerde" Magento partners waar we uit kunnen kiezen. Dit heeft de voorkeur boven een aantal van de goudvinken die een licentie hebben gedownload, standaard template er overheen en zich nu ook Magento expert noemen. Want wat je ook van Vivendo mag zeggen: mijn ervaring is dat een aantal mensen daar prima weet waar ze het over hebben, zelfs als je alle marketing- en pr-humbug wegfiltert 😉

Toch nog hoop

Vivendo, plankgas en ga ervoor. Sterkte iedereen

ex-klant

@ De Adviseur Volgens Vivendo kunnen we de overeenkomst niet beeindigen, maar ik vertrouw ze totaal niet meer. Waar heb jij de algemene voorwaarden van Vivendo gevonden dan? Ik zie ze niet meer online staan. Ze zullen ze toch niet verwijderd hebben?

nils

@ex-klant Googel op algemene voorwaarden vivendo en dan klikken op "in cache". Dan kan je zelfs de pdf versie nog downloaden.

anon

art 37 (deel 9) van de AV: "37. Elk der partijen kan de overeenkomst zonder ingebrekestelling met onmiddellijke ingang geheel of gedeeltelijk schriftelijk be?indigen indien de wederpartij -al dan niet voorlopig- surs?ance van betaling wordt verleend, indien ten aanzien van wederpartij faillissement wordt aangevraagd of indien de onderneming van de wederpartij wordt geliquideerd of be?indigd anders dan ten behoeve van reconstructie of samenvoeging van ondernemingen."

Edwin

Erg jammer voor Vivendo en de klanten. Magento is een topproduct, spijtig dat door maatwerkinschattingen Vivendo financieel in de problemen zit. Ik lees dat hier ook klanten reageren die graag de samenwerking met Vivendo willen be?indigen. Misschien een tip, kijk eens bij de Nederlandse partners op de Magento website: http://www.magentocommerce.com/partners/find/solution-partners/netherlands/

Aldo

Ik vraag me af of Vivendo daadwerkelijk surceance aanvraagd. Weet iemand hier meer van, wie is de bewindvoerder?

Martijn

Zeker voor de ingewikkelder webshops met koppelingen aan ERP / leveranciers, raad ik http://www.Batavi.org/ aan. Verder zijn er voldoende andere Magento-bouwers. osCommerce is een low-end alternatief, nog steeds zeer populair, maar de toekomst ervan is beperkt aangezien er nauwelijks development plaatsvindt.

Emu

Wat een onzin van Rob van Straten. Alsof Vivendo faillliet is gegaan door een stuk of 5 slechte berichten op internet die op 1 marginaal blogje vermeld stonden. Nee het ware probleem is dat Vivendo gewoon een snel opgezet bedrijfje was dat snel wilde cashen. Grote beloften maakte en die niet kont nakomen. En vervolgens probeerde onderaannemers de schuld te geven van de te wilde beloften die men deedt aan de klanten. Het probleem was dat men klanten had die niet wilde betalen, en een verkoop afdeling die na een tijdje hun product niet meer konden slijten. Neem daar nog bij de grote uitgaven zoals het sponsoren van de webwinkelvakdagen 2009, en de bel knapt.  Wel vreemd is dat eerst Novaport failliet gaat. Vervolgens precies dezelfde mensen werken bij Vivendo die ook failliet gaat. Mocht het 'bedrijf' in dezelfde vorm doorgaan met dezelfde mensen maar onder een andere naam(iMerge) dan zie ik het somber in voor de toekomst.

Peter

@ex-klant.  Naast het feit dat de Algemene Voorwaarden van Vivendo idd aangeven dat een overeenkomst te beeindigen is, moet Vivendo de Algemene Voorwaarden ook ter hand hebben gesteld. Aan jou reactie zie ik dat je nimmer de Algemene Voorwaarden van Vivendo hebt ontvangen of de mogelijkheid hebt gekregen ze in te zien. Mocht dit alles uitlopen op een juridisch geschil, dan kan je de Algemene Voorwaarden nietig laten veklaren, omdat Vivendo deze niet heeft overhandigd. Het is aan Vivendo om dan aan te tonen dat deze wel zijn overhandigd. Bij het nietig verklaren van de voorwaarden, kan de overeenkomst ook nietig worden verklaard.

verslag curator

De curator beschrijft in het faillissementsverslag de oorzaak van het faillissement van Vivendo.  Verslag van de curator: ?De opzet van Vivendo was na de overname in 2008 door Beheer B.V.gericht op groei. De financiering kwam in eerste instantie van BeheerB.V. maar later (in 2009) werden externe financiers gezocht engevonden.Vivendo maakte webshops voor eCommerce doeleinden. Het betrofconcreet winkels waarbij via internet producten worden verkocht.De webshops werden gebouwd met de Magento technologie alsplatform. Deze nog relatief nieuwe technologie werd door Vivendo alseen van de eerste partijen redelijk groot uitgerold op de Nederlandsemarkt. Naar het schijnt bestaat er een vrij grote markt voor webshopsop basis van het Magento platform.Het ontwerp (design) van de webshops werd grotendeels gedaan doorde werknemers van Vivendo in Nederland. De programmering (het inHTML opmaken van de templates) alsmede het maken van dekoppelingen van diverse pakketten met het Magento platform (debetaal module, het TNT postverzend pakket, boekhoud pakket) werduitbesteed aan derde partijen. Met name bij het maken van dekoppelingen waren er echter van het begin af aan technischeproblemen. Als gevolg van deze technische problemen ontstond ervertraging bij het opleveren van Webshops.Vanaf april 2009 was Vivendo voorts in zee gegaan met een leveranciervan programmeer diensten waarbij programmeurs in Nepal HTMLpagina's maakten voor Vivendo. Het door deze leverancier opgeleverdewerk was van onvoldoende kwaliteit waardoor er weer vertragingontstond in de oplevering en Vivendo externe consultants moestinhuren om het werk alsnog te kunnen opleveren?.? ??Partijen verschillen echter niet van mening over het gegeven dat vanafnovember 2009 berichten in blogs op internet verschenen over deslechte kwaliteit van de koppelingen bij de door Vivendo opgeleverdewebshops. Vanaf dat moment daalde het aantal opdrachten. Daarnaastwaren er constant discussies met klanten over de opgeleverdewebshops waardoor er vervolgens weer niet werd betaald.Weliswaar had in november 2009 nog een nieuwe financieringsrondeplaats gevonden maar de grote daling van het aantal opdrachten en hetuitblijven van betalingen hadden acute liquiditeits problemen totgevolg. Tevens zou de bestuurder van Vivendo een verhaal houden als'key speaker' op een beurs in januari 2010 over de webshops en deMagento technologie maar door de acute problemen van Vivendo werddit gecancelled. Ook hier verschenen vervolgens weer berichten overop het internet waardoor Vivendo een nog slechtere pers kreeg.Uiteindelijk heeft de bestuurder van Vivendo op 15 januari 2010 eenpersbericht openbaar gemaakt waarin wordt aangekondigd dat Vivendosurseance van betaling had aangevraagd?? [Passage verwijderd door de redactie na verificatie van feiten]

Karel

De schrijver van voornoemde reactie schijnt er schijnbaar genoegen aan te beleven de subcontractor door het slijk te halen. De schrijver doet dit in veelvoud, want op diverse websites heeft meneer of mevrouw zijn beklag gedaan in exact dezelfde bewoordingen.  Bovendien komt het een beetje als mosterd na de maaltijd. De heer Van Straten heeft zelfs immers toegegeven eindverantwoordelijk te zijn, hiermee alle schuld op zich nemend.  Wie zich verdiept in deze zaak, komt al snel tot de conclusie dat hier veel meer speelt dan alleen maar slecht management of een slecht presterende subcontractor. Een (schimmig?) scala aan BV's passeert de regie en gek genoeg zijn ze intussen allemaal failliet of in surseance. Op z'n minst opmerkelijk.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond