Deel dit artikel
-

Symantec kreunt onder tegenvallende pc-markt

Onlinebeveiliger Symantec merkt maar al te goed de gevolgen van de tegenvallende pc-markt. De vraag naar beveiligingsproducten en vooral van antivirussoftware is fors gedaald. Zo’n dertig procent van de omzet komt nog altijd van consumentenproducten.

In de eerste drie maanden van 2013 daalde de pc-markt met veertien procent doordat consumenten liever smartphones en tablets kopen. Symantec wil als gevolg van deze ontwikkelingen duizend banen schrappen, zo’n vijf procent van het personeel. Zo’n dertig tot veertig procent van de managementbanen gaan verdwijnen. Ook moet er op ander gebied flink bezuinigd worden. Sommige producten als Norton Ghost worden na jaren afgedankt.

De cijfers over het vierde kwartaal over het gebroken boekjaar waren niet slecht. De winst ging naar 188 miljoen dollar op een omzet van 1,75 miljard dollar, drie procent meer dan een jaar geleden. Wall Street had op minder gerekend. Zelfs in het EMEA-gebied werd meer omzet gedraaid.

De verwachtingen voor het eerste kwartaal van 2013 zijn echter somber. De vraag naar zakelijke beveiligingsproducten neemt wel toe als gevolg van de toenemende DDOS-aanvallen, maar kunnen de daling van andere sectoren niet compenseren. Volgens analisten had het bedrijf beter zijn slechtlopende opslag-divisie kunnen afstoten. De omzet liep bij dit onderdeel met 9,6 procent terug.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond