Deel dit artikel
-

Symbid sluit 2014 met verlies af

MKB-financieringsnetwerk Symbid heeft vorig jaar met dikke rode cijfers afgesloten. Dat komt voornamelijk door IT-investeringen en vergoedingen. Het bedrijf zoekt naar nieuwe financiers.

Symbid, dat vooral bekend is van zijn bemiddeling voor crowdfunding, noteert een verlies van 2,8 miljoen euro op een omzet van 276.000 euro. Betalingen in aandelen, het inhuren van freelancers en de aanstelling van een nieuw IT-team zijn de grootste kostenposten over 2014: 2,2 miljoen euro (+404%).

Het bedrijf heeft afgelopen jaar veel geïnvesteerd in de nieuwe positionering. Het verbreedt zijn scope van louter crowdfunding naar ‘alle vormen van financiering voor het MKB’. Een gestroomlijnd online proces moet ervoor zorgen dat financieringsaanvragen snel bij de juiste partij worden aangebracht ter beoordeling.

De verwachting is dat het nieuwe systeem, ’Symbid, The Funding Network’, dit jaar zal bemiddelen bij een kleine miljard euro aan bedrijfsfinancieringen.

“Het bedrijf zoekt actief naar nieuw kapitaal voor groeiversnelling in de breedte en de diepte en om de kasstroom in balans te brengen.”

Foto: Geraint Rowland (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond