Deel dit artikel
-

T-Mobile verbetert mobiele bereikbaarheid op Noordzee

T-Mobile verbetert de mobiele bereikbaarheid in de drukste en meest bevaren gebieden van de Noordzee. Er worden antenne-opstelpunten in de Noordzee geplaatst, buiten Nederlandse territoriale wateren, die dit mogelijk moeten maken.

Een belangrijke ontwikkeling, aldus het bedrijf, voor de pleziervaart en de visserij, maar ook voor het loodswezen, de reddingsbrigade, de kustwacht en onderhoudsmedewerkers van de Noordzee-windmolenparken en andere offshore installaties.

Om de verbeteringen te realiseren, wordt gebruik gemaakt van transformatorplatformen, ofwel ‘stekkerdozen’ voor het aansluiten van de windparken op de Noordzee. Deze worden op dit moment en de komende jaren gebouwd door hoogspanningsnetbeheerder TenneT, dat verantwoordelijk is voor aanleg en onderhoud van het Net op Zee.

De platformen waarop deze opstelpunten worden gebouwd liggen officieel in internationale wateren, dus op meer dan 12 mijl (23 km) uit de kust. Een groot deel van de Noordzee is onderdeel van de economische ruimte van Nederland, waardoor de huidige vergunningen gebruikt worden voor antenne opstel-punten op zee. Hiermee kunnen ook de digitale ontwikkelingen van de Nederlandse offshore-industrie versnellen.

Vanaf 2020 biedt T-Mobile, naast 3G en 4G techniek, via deze offshore platformen ook 5G aan op de Noordzee buiten territoriale wateren.

Foto TenneT

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond