Deel dit artikel
-

Taaldeskundigen identificeren uitvinder Bitcoin

Een groep taalkundigen van Aston University in Birmingham meent dat hoogleraar Nick Szabo schuilgaat achter het pseudoniem Satoshi Nakamoto, de geheimzinnige uitvinder van de Bitcoin. Zij baseren zich op het taalgebruik.

Veertig studenten van het Aston University Centre for Forensic Linguistics hebben het taalgebruik van Nakamoto geanalyseerd en vergeleken met publicaties van Szabo. Beiden gebruiken dezelfde uitdrukkingen, en ook de interpunctie komt verrassend overeen. Daarnaast is het beroemde whitepaper over Bitcoin voorbereid met behulp van open source software Latex, die Szabo ook gebruikt.

Het is niet de eerste keer dat Szabo als uitvinder van de Bitcoin wordt genoemd. Hij was hoogleraar rechten aan de George Washington University en schreef in de jaren negentig al over microbetalingen. Tussen 1998 en 2005 ontwikkelde hij een plan voor een gedecentraliseerde digitale munt die hij ‘bit goud’ noemde. Szabo heeft echter steeds ontkend dat hij Bitcoin heeft bedacht.

Newsweek meende eerder dit jaar de echte Nakamoto te hebben gevonden, een werkloze Japanse ingenieur die in alle toonaarden ontkende. Nakamoto benadrukte dat hij ingenieur is, wel kan programmeren, maar nooit iets heeft gedaan met cryptografie, peer-to-peersystemen of alternatieve geldstelsels.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond