Deel dit artikel
-

Nieuwe Nederlandse bitcoin-variant: E-Gulden

Een groep Nederlandse studenten heeft een Nederlandse bitcoinvariant ontwikkeld: de E-Gulden. Daarvan komen er maximaal 21 miljoen in omloop waarvan de helft wordt weggegeven.

De andere helft kan worden ‘gemined’ met een computer. Iedere Nederlander die aan de slag wil met E-Guldens kan een eigen virtuele portemonnee aanmaken en krijgt vijftig E-Guldens gestopt. De portemonnee is alleen geschikt voor desktopcomputers, Windows, Linux en MacOS X.

Allround fullservice online marketingbureau Advertouch.nl neemt de distributie van de e-guldens op zich en heeft hiervoor een geautomatiseerd systeem ontwikkelt.

De introductie van de Nederlandse ‘digivaluta’ wordt ondersteund door (strafrechtadvocaat) Mark Teurlings van Teurlings en Ellens Advocaten. Teurlings is ook voorzitter van de Stichting Webshop Keurmerk.

Deel dit bericht

3 Reacties

harry te riele

Join the crew en succes!
Stichting Dam.
http://www.rotter-dam.nl.

bert

Klinkt als weer een fork van Bitcoin. Als je het doet, dan graag zonder de fout van Bitcoin: een vaste bovengrens. Bouw een centrale bank ik die bij kan drukken. Met een toename van gebruikers is dat essentieel.

Jan

@Bert, ooit de juiste definitie van inflatie bestudeerd Bert? Het idee is juist om centrale banken uit te sluiten.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond