Deel dit artikel
-

Halfjaaromzet Takeaway komt boven het miljard uit

Takeaway heeft in het eerste half jaar 44 procent meer omzet gedraaid tot boven 1 miljard euro. Een jaar geleden bedroeg de omzet 715 miljoen. Het handelsresultaat kwam uit op 177 miljoen, zo blijkt uit de vanochtend gepresenteerde cijfers. Door hoge advieskosten was er wel een nettoverlies van 158 miljoen euro.

Het platform, onder meer bekend van Thuisbezorgd, verwerkte 257 miljoen bestellingen, 32 procent meer dan een jaar geleden.

Uiteraard is de forse groei toe te schrijven aan de fusie met Just Eat.

Takeaway claimt 54 miljoen actieve gebruikers. 69 procent plaatst met regelmaat nieuwe bestellingen. Er zijn 207.000 restaurants aangesloten.

Het VK is met 77 miljoen bestellingen veruit de grootste markt. Zelfs Canada is groter dan Nederland met 37 miljoen orders in de eerste zes maanden. In Nederland werden 23 miljoen bestellingen doorgegeven. De Nederlandse omzet van 80 miljoen euro is tamelijk bescheiden vergeleken met het VK, waar 303 miljoen werd omgezet.

Het bedrijf heeft in juni aangegeven dat het GrubHub wil overnemen, een van de belangrijkere maaltijdbezorgers in de VS. De overname moet eind deze maand rond zijn.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond