Deel dit artikel
-

Techadviseurs in transitieteam Biden

Enkele leidinggevenden van technologiebedrijven maken deel uit van het transitieteam van de Amerikaanse president Joe Biden dat dinsdag werd geïnstalleerd.

Het team moet de machtsoverdracht zo voorbereiden dat de nieuwe regering vanaf dag 1 volledig operationeel is. Er moeten meer dan 4000 politieke vacatures worden ingevuld en lopende dossiers van ministeries en diensten worden doorgelicht.

Van Amazon nemen Tom Sullivan en cloudspecialist Mark Schwartz plaats in het team. De laatste werkte ook al voor Barack Obama, weet Reuters.

Ook directeur Noord Amerika Nicole Isaac van LinkedIn en bestuurder Nicole Wong van Google zijn benoemd. Al deze adviseurs krijgen verschillende taken, bijvoorbeeld op het gebied van de Nationale Veiligheid.

Ook leidinggevenden van Airbnb, Uber, Lyft en Stripe zijn aangeschoven.

Het transitieteam bevat ook enkele techcritici, onder wie Gene Kimmelman, adviseur bij Public Knowledge, maar die richt zich meer op het justitiebeleid.

Het is nog onduidelijk wat het beleid van Biden ten aanzien van Big Tech gaat worden. Er wordt rekening gehouden met hervormingen op het gebied van privacy, belastingklimaat en marktdominantie.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond