Deel dit artikel
-

Techreuzen pleiten voor handhaving Sectie 230

De CEO’s van Google (Sundar Pichai), Facebook (Mark Zuckerberg) en Twitter (Jack Dorsey) getuigen vanmiddag Nederlandse tijd in Washington voor handhaving van wetgeving waardoor zij niet verantwoordelijk gehouden kunnen worden voor wat gebruikers op hun platformen doen.

Zowel de Republikeinse als de Democratische partij willen sectie 230 afschaffen om grote techreuzen te dwingen illegale berichten te verwijderen.  Sectie 230 is een bepaling van de Communications Decency Act uit 1996, de begintijd van internet.

De drie bedrijven hebben voorafgaand aan de hoorzitting voor de Senaat al verklaringen gepubliceerd. Twitter-topman Dorsey vreest bijvoorbeeld ‘uitholling van de manier waarop we online communiceren’ als de wet wordt opgeheven.

Google-directeur Pichai vindt dat het congres terughoudend moet zijn. Wetsmakers zouden zich heel erg bewust moeten zijn van de gevolgen. Strenge moderatie zou ertoe kunnen leiden dat het vrije woord onder druk komt te staan.

Zuckerberg pleit voor wetgeving die ‘werkt waarvoor zij bedoeld is’ en vindt dat techbedrijven ook zonder de wet meer kunnen modereren, iets wat Google (YouTube), Twitter en Facebook de laatste tijd steeds vaker doen.

De verwachting is dat Republikeinse leden van de senaat de drie bedrijven ook zullen ondervragen over hun vermeende partijdigheid.

De hoorzitting begint om 15.00 uur en is live te volgen.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond