Deel dit artikel
-

Tegenvallende groei voor goksite Partygaming

De rek bij goksite Partygaming.com lijkt eruit. Kort nadat de goksite tegenvallende groeicijfers bekend moest maken, verloor het aandeel Partygaming maar liefst een derde van zijn beurswaarde op de Londense beurs. Inmiddels doet de goksite er alles aan om het tij te keren en beleggers gerust te stellen.

De beursgang van Partygaming.com was in juni een enorm succes. De aandelenemissie was heel ruim overtekend en beleggers tuimelden over elkaar heen om aandelen van de goksite te bemachtigen. Partygaming leek de succesvolste beursgang van 2005 te worden.

Inmiddels ziet het er allemaal een stuk minder florissant uit. De groei blijkt tegen te vallen en de voorspellingen zijn te rooskleurig geweest, zo heeft het gokbedrijf inmiddels toegegeven in een verklaring. Het bedrijf moest voor het eerst sinds de beursgang met cijfers komen.

Met name de opbrengsten uit de voor Partygaming zo belangrijke pokerspelen blijken tegen te vallen. Partygaming wijdt de tegenvallende opbrengsten deels aan het niet doorgaan van de uitzending van een belangrijk pokerspel op de sportzender ESPN en deels aan verminderde belangstelling voor online poker.

Om de schade verder te beperken en het tij te keren heeft Partygaming een nieuw partnerprogramma ('affiliate-programme') opgetuigd. Het wil via partners proberen meer verkeer te trekken naar PartyPoker, het vlaggeschip van de onderneming, maar ook naar de minder belangrijke casino- en bingosites van Partygaming (sites die traditioneel gezien minder opleveren dan het lucratieve poker). 

Door in te zetten op een uitgebreid marketingoffensief hoopt Partygaming alsnog meer klanten binnen te halen en bestaande klanten meer uit te laten geven aan online gokken. Op die manier hoopt het online gokbedrijf weer harder te kunnen groeien.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond