Deel dit artikel
-

Tele2 wint op breedband, verliest op mobiel

Tele2 zag de omzet in het derde kwartaal stijgen met 8,5 procent tot 1,63 miljard Zweedse kroon. Het bedrijf won 15.000 klanten voor breedband dit kwartaal. Volgens eigen zeggen dankzij de verkoop van 60/6 Mbps-internettoegangspakketten via VDSL2-technologie, waarmee gestart is in september.

Uit eerder onderzoek dat Synovate voor Tele2 uitvoerde bleek toentertijd dat weinig Nederlanders behoefte hebben aan grote downloadsnelheden die het dure pakket bieden. Toch steeg de omzet uit breedband met 26 procent naar 869 miljoen Zweedse kroon.

Dat blijkt uti de kwartaalcijfers (PDF).

Na een moeizame verhouding tussen de twee netwerkbeheerders KPN en Tele2 besloot Tele2 als Mobile Virtual Network Operator (MVNO) gebruik te maken van het netwerk van T-Mobile. Uit concurrentieoverwegingen hevelde Tele2 het mobiele klantenbestand over naar het netwerk van T-Mobile. Hiermee hoopte het Zweedse bedrijf in Nederland de marges te verbeteren. Ondanks deze stap verloor het bedrijf het afgelopen kwartaal 8.000 mobiele klanten en eindigde met 417.000 mobiele klanten in Nederland. De omzet daalde met bijna 9 procent naar 245 miljoen Zweedse kroon.

Het aantal abonnees voor vaste telefonie liep terug met 20.000 stuks naar 324.000 abonnees in totaal. De omzet daalde hier met 2,9 procent naar 338 miljoen Zweedse kroon.

Het telecombedrijf uit Zweden zag de nettowinst in alle landen waar het actief was stijgen tot 1,7 miljard Zweedse kroon. De omzet nam af tot 9,8 miljard Zweedse kroon.

Eerder verkocht Tele2 nog de tak in Frankrijk aan Virgin Mobile. Het bedrijf richt zich vooral op Zweden, Rusland en de Baltische staten.

Bron foto: FaceMePLS (CC)

Deel dit bericht

1 Reacties

Babs sturkenboom

Een echte prijsvechter. Kan me voorstellen dat veel mensen overstappen. Ik ben er ook voor gevallen. Jammer dat vervolgens de kwaliteit van de dienstverlening ronduit belabberd is. Maar goed: dat zal op termijn wel weer een omzetdaling teweeg brengen. We zullen zien 🙂

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond