Deel dit artikel
-

Telecomadvies.nl op overnamepad

Telecomadvies.nl heeft Intonet overgenomen, eigenaar van websites als GSMplus.com en LogoTone.nl. Telecomadvies.nl kondigt aan dat er nog meerdere overnames zullen volgen. "We willen de grootste online retailer voor mobiel, vast en dataverkeer worden", meldt eigenaar Huub Sparnaay.

Telecomadvies.nl is ongeveer tweeenhalf jaar actief en is onderdeel van het bedrijf Alphacomm Group, dat zich richt op dienstverlening aan bedrijven uit de telecomsector. Bij de totale groep werken 26 mensen, waarvan vijftien bij Telecomadvies.nl.

Een van de producten die Alphacomm ontwikkelde is een afrekenmethode voor pre-paid beltegoed. Beltegoed wordt overwegend verkocht via kaarten, een kostbare onderneming die voor de winkelier ook veiligheidsvoorschriften met zich meebrengt. Alphacomm ontwikkelde een manier om de code ook online te verkopen. Dit gebeurt bijvoorbeeld door de winkelier die via internet een code koopt en uitprint voor de klant, maar ook via een terminal waarop de klant zelf de code kan kopen en uitprinten.

Het door Telecomadvies.nl overgenomen bedrijf Intonet is eigenaar van een keur aan webadressen en -winkels zoals GSMplus.com, GSM4free.nl, GSMvergelijking.nl en LogoTone.nl. Verder verzorgt het ook de online telecomwinkels voor onder meer Neckermann en RTL. De overname van Intonet past in het streven om dit bedrijfsonderdeel verder uit te bouwen, zegt eigenaar en oprichter Huub Sparnaay van Alphacomm. Het overnamebedrag wordt niet bekendgemaakt.

Sparnaay: "We willen de grootste online retailer voor mobiel, vast en dataverkeer worden." Grote partijen als Belcompany en T-for Telecom zijn volgens hem "met name vertegenwoordigd in het straatbeeld". De omzet van deze partijen op de site is niet spectaculair in vergelijking met de winkels."

Telecomadvies.nl groeide vorig jaar met 200 procent en zegt inmiddels winstgevend te zijn. Exacte cijfers over de omzet zegt Sparnaay nog niet te kunnen geven. Hij kondigt wel aan dat Telecomadvies.nl nog meer overnames zal doen. "Er is een soort tweedeling binnen online GSM-winkels. Er zijn ongeveer vier tot vijf partijen die het vrij serieus aanpakken en investeren in service en personeel. Daarnaast heb je ongeveer honderd winkels die ook online actief zijn en met name op prijs concurreren. Daar verdwijnt een aantal heel snel van." Telecomadvies.nl zegt "met de betere" van de laatste categorie in gesprek te zijn voor een overname.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond