Deel dit artikel
-

Telecomcarrier Pangea failliet

Telecomaanbieder Pangea Network Services , exploitant van een Noord-Europees glasvezelnetwerk, is vorige week na zes maanden failliet gegaan. De toekomst van de vestiging in Amsterdam, waar 25 man werkzaam zijn, is onzeker.

Pangea is exploitant van een Europees glasvezelnetwerk met een totale lengte van ongeveer 7.200 kilometer. De kabels van Pangea verbinden Noord-Europese steden als Amsterdam, Parijs, Stockholm en Helsinki met elkaar en via een gehuurde lijn ook met New York. Het bedrijf had zakelijke klanten als Tiscali en Eesti Telecom, die capaciteit op het netwerk inkochten.

Directe aanleiding voor het faillissement is het afhaken van Morgan Stanley, één van de grotere investeerders van Pangea. Een interne bron, die anoniem wenst te blijven, ziet een meer structurele oorzaak bij het gebrek aan klanten en de overcapaciteit op de zakelijke markt voor glasvezelnetwerken. "Pangea is twee jaar lang bezig geweest met het aanleggen van een glasvezelnetwerk, daar is 450 miljoen dollar in gestoken. Vervolgens zijn we afgelopen mei operationeel gegaan. Dan sta je in een markt die door overcapaciteit geblokkeerd is en waar de prijzen de afgelopen maanden geërodeerd zijn. We hadden maar vijf klanten", aldus deze bron binnen Pangea. Volgens de Britse krant The Guardian heeft de gedaalde vraag naar glasvezelcapaciteit de afgelopen zes maanden geleid tot de neergang van dertig Europese telecomcarriers.

Op het kantoor in Amsterdam, dat fungeert als Europees knooppunt van het netwerk, werkt 25 man personeel. Hiervan is het salesteam inmiddels ontslag aangezegd. De Engelse curator was niet bereikbaar voor commentaar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond