Deel dit artikel
-

Telegraaf aast op aandelen Jaap.nl na failliet DSB

Telegraaf Media Groep Nederland heeft de intentie om het belang van DSB Beheer in Jaap.nl over te nemen. Dat bevestigt Hans Voorn, directeur van Jaap.nl tegen Emerce.

TMG Nederland heeft momenteel 50 procent van de aandelen in handen. De interesse voor overname van de 40 procent van DSB Beheer is aanwezig.

Er is momenteel nog geen curator aangesteld. Dirk Scheringa heeft aangegeven het faillissement van DSB Beheer aan te vragen. Als een curator gevonden is, wordt het bedrijf geliquideerd. Hiermee komt onder meer het belang van 40 procent in huizensite Jaap.nl vrij.

Voorn: "Wanneer er een curator is, dan gaan we in gesprek." De curator zou op zoek kunnen gaan naar de hoogste bieder, maar er zou zich ook op voorhand al een belangstellende kunnen melden die voldoende biedt. Voorn liet eerder deze week weten zich geen zorgen te maken. Hij stipt nogmaals aan dat de kans dat de aandelen vrij op de markt komen ‘erg klein is’.

DSB Beheer is voor 80 procent eigenaar van het bedrijf Plazacasa. Dit laatste bedrijf en Telegraaf Media Groep Nederland hebben op hun beurt elk 50 procent van de aandelen in Jaap.nl.

In Het Financieele Dagblad laat directeur Frank Volmer van TMG Nederland weten dat alles nog openstaat. TMG Nederland ‘doet het niet tegen elke prijs’. Andere partijen kunnen er dus nog vandoor gaan met de aandelen.

Deel dit bericht

5 Reacties

bert

"Dit laatste bedrijf en Telegraaf Media Groep Nederland hebben op hun beurt elk 50 procent van de aandelen in Jaap.nl. " "Hiermee komt onder meer het belang van 40 procent in huizensite Jaap.nl vrij." Heeft DSB (of: Plazacasa) nou 40 of 50% van de aandelen in handen??

Geenzelf

Ik denk dat je het als volgt moet zien: DSB heeft 80% aandelen in plazacasa.  Plazacasa heeft op zijn beurt weer 50% aandelen in Jaap.nl 80% van 50% = 40%

Bert

@Geenzelf: dan lijkt het me eerder dat we het niet over 40% in Jaap hebben maar over de 80% aandelen in Plazacasa…

Peter

Ik zou voor de huizen website van hierismijnhuis gaan ipv Jaap!

jan

Ik zou Peter een trap onder zijn hol geven ipv Jaap!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond