Deel dit artikel
-

Telegraaf begraaft Speurders.nl

De Telegraaf trekt de stekker uit Speurders.nl, de site voor rubrieksadvertenties die ooit Marktplaats.nl naar de kroon moest steken.

Sinds 1 november kunnen particulieren er geen advertenties en oproepjes meer plaatsen, zo nam Tweakers waar. Op de site valt te lezen: “Alle advertenties Speurders.nl zijn verwijderd en niet meer beschikbaar.”

Onder het label Speurders worden enkel nog algmene koopjes aangeboden. Het enige dat qua rubrieksadvertenties nog bestaat onder de vlag van Speurders zijn de advertenties in de papieren krant. Zoals het al honderd jaar gaat onder die naam.

In juli 2004 lanceerde De Telegraaf, onder leiding van Michiel van der Meer, Speurders.nl als online bestemming die moest gaan concurreren met Marktplaats.nl en eBay. In 2010 zou daar ook nog eens het bereik van Hyves aan kunnen worden toegevoegd, omdat de uitgeverij daar 53 miljoen voor betaalde. Tot serieuze kruisbestuiving kwam het nooit. Niet in het minst vanwege de opkomst van Facebook, maar ook omdat de eBay-Amerikanen gericht veel bleven investeren in Marktplaats.nl.

De advertentiesites die Mediahuis nog wel in portefeuille heeft zijn: Huizenzoeker, Jaap.nl, Relatieplanet en Groupdeal.

Foto: Georgie Pauwels (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond