Deel dit artikel
-

Telegraaf, Sanoma, Ster samen in mobiele reclame

De Telegraaf, Sanoma Digital en Ster gaan gezamenlijk de mogelijkheden van mobiel adverteren promoten. Nederlands grootste exploitanten geven hiertoe substantiële hoeveelheden reclameruimte weg en laat de ervaringen daarmee langs alle kanten onderzoeken. Die informatie delen de partijen met alle belangstellenden.

Het idee hiertoe is enkele maanden geleden geboren en kreeg gisteren formeel gestalte. Een aantal mediabureaus ontving een briefing met details van het proefproject. De komende drie weken kunnen belangstellende bureaus en adverteerders voorstellen indienen voor mobiele campagnes waarmee ze aan de proef willen meedoen. De uitgevers maken een selectie, waarna de campagnes gaan draaien van april tot juni.

"Er wordt nog relatief weinig geld aan mobiel adverteren uitgegeven. Daarvoor zijn meerdere redenen aan te wijzen. Mobiel adverteren is, bijvoorbeeld, vrij nieuw en er zijn weinig harde cijfers met betrekking tot het rendement". Zo klinkt de toelichting van Tarik Fawzi over het waarom van het project. Fawzi’s onderneming is als externe partij bij het project betrokken vanwege de efficiency en onafhankelijkheid.

Deelnemers aan het project krijgen geen technische voorschriften opgelegd voor de vormen, formaten of kanalen. Daarmee wordt voorkomen dat enkel een handjevol bannerformaten wordt onderzocht. De bureaus kunnen zowel reclame in apps als op het mobiele web laten onderzoeken.

Hoeveel impressieruimte De Telegraaf, Sanoma Digital en Ster inbrengen, is niet bekend. Fawzi: "Per campagne wordt bekeken via welke sites deze het best kunnen worden gedistribueerd. Er wordt per campagne een aanzienlijke groep consumenten bereikt".

De campagnes gaan draaien tussen april en juni. Halverwege die periode zal ook een consumentenderzoek worden uitgevoerd. "Dat onderzoekt de perceptie onder de consument van mobiel adverteren, versus televisie en radio. Het onderzoek wordt kan ook worden verbonden aan specifieke campagnes".

De mediabedrijven hopen de resultaten in juli te presenteren. Deze informatie wordt publiekelijk beschikbaar, ook voor partijen die niet deelnamen aan het onderzoek.

Foto: apesara (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

August de Vocht

Mooie campagne en interessant voor de hele markt. Ben zeer benieuwd naar de resultaten.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond