Deel dit artikel
-

Telenet lanceert tweede VR-venue

De Belgische kabelaar Telenet gaat na de virtual reality-venue The Park aan de Belgiëlei in Antwerpen, ook in Dok Noord in Gent een VR hal inrichten.

Een voormalig fabrieksterrein langs de Oude Dokken in Gent dat nieuw leven werd ingeblazen met een stijlvolle combinatie van industriële archeologie, moderne inrichting en eigentijdse activiteiten, vormt het decor van het nieuwe VR-centrum.

Net zoals het Antwerpse The Park zal de Gentse arena ruimte bieden aan zogenoemde free roam virtual reality gaming. Daarbij wandelen de spelers helemaal vrij in een open ruimte. Talloze camera’s registreren elke beweging dankzij sensoren op de rugzak en het wapen dat elke speler draagt. De VR-bril projecteert daarbij een realistische omgeving direct en in 360° op het netvlies.

Ook wordt een nieuw spel gelanceerd. The Hallow ‘katapulteert je trebuchetgewijs naar de donkere Middeleeuwen waar je oog in oog komt te staan met angstaanjagende schepsels en boosaardige creaties’, zegt Telenet. Gewapend met kruisboog, dynamiet en tweeloop baan je jezelf een weg langs de vijanden, ‘doorheen een adembenemend decor’.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond