Deel dit artikel
-

Telenet sluit achterpoortjes voor klanten

De Belgische kabelaar Telenet lanceert zijn nieuwe oplossing Safespot: een combinatie van een geavanceerd antivirusprogramma en automatisch geïnstalleerde software op de modem die alle toestellen beschermt die een klant met zijn internet verbindt.

Telenet biedt met Safespot naar eigen zeggen de eerste totaaloplossing voor cybergevaren. De klant zou niet alleen beschermd moeten zijn tegen phishing en malware, ook mogelijke beveiligingslekken van slimme toestellen worden tegenhouden. Hiervoor activeert Telenet bijkomende software op de modem, die het verkeer van en naar alle toestellen scant die met het thuisnetwerk verbonden zijn. Toestellen die zich verdacht gedragen, bijvoorbeeld door te communiceren met een gevaarlijke server, worden geïsoleerd.

De Safespot-app geeft een overzicht van alle op het thuisnetwerk verbonden toestellen, of ze beveiligd zijn en of er de laatste weken een poging tot aanval op is gebeurd. Klanten kunnen via deze app ook toestellen blokkeren op hun netwerk.

Tot slot bevat Safespot een geavanceerd antivirusprogramma dat kan worden geinstalleerd op alle laptops, tablets en smartphones in huis.

Telenet werkt voor dit product samen met IT- beveiligingssoftware bedrijven SecuringSam en Bitdefender. Telenet Safespot kost €4,99 per maand, ongeacht het aantal toestellen.

Foto Telenet

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond