Deel dit artikel
-

Terra Lycos begint betaalde muziekdienst

Het Spaanse internetbedrijf Terra Lycos, eveneens actief in de Verenigde Staten, is een betaalde muziekdienst gestart. Samen met Listen.com biedt de portal tegen betaling muziek aan van vier grote platenmaatschappijen. Het gaat in eerste instantie om het beluisteren van muziek, downloaden en branden staan nog op de planning.

Terra Lycos hoopt met de nieuwe dienst meer inkomsten te genereren uit betaalde diensten, dit als tegenwicht tegen reclame-inkomsten, die momenteel onder druk staan. Andere portals en sites gingen Terra Lycos al voor met betaalde muziekdiensten. Terra Lycos is echter een van de populairste bestemmingen in de Verenigde Staten. Vorige week kwamen er 8,8 miljoen unieke bezoekers, de site staat ermee op een zesde plaats in de top 25 van Nielsen NetRatings.

Listen.com gaat via Terra Lycos een nieuwe versie van zijn muziekdienst Rhapsody aanbieden, aldus Reuters. Via Rhapsody is het inmiddels mogelijk om tracks te downloaden en op cd te branden. Het gaat hierbij echter alleen om muziek uit de catalogus van Naxos, een label dat tegen geringe prijzen cd's met klassieke muziek op de markt brengt. Daarnaast biedt Listen.com ook een dienst genaamd Radio Plus, waarmee men via internet naar 58 muziekstations kan luisteren.

De Lycos Rhapsody-variant biedt via internetradio de beschikking over muziek van tienduizend albums van platenmaatschappijen Sony, Warner, BMG en EMI. Abonnees kunnen de tracks alleen beluisteren, opslaan op de computer of branden op een cd is er nog niet bij. Volgens beide bedrijven zal dit in de toekomst wel mogelijk zijn, maar Listen.com dient dan eerst nog onderhandelingen hierover met de grote platenmaatschappijen af te ronden. Deze worstelen ook met hun eigen betaalde muziekdiensten MusicNet en Pressplay nog met de vraag of branden gestimuleerd moet worden. Het wordt slechts mondjesmaat toegestaan bij Pressplay.

Terra Lycos biedt de muziekdienst tot eind juni gratis aan. Daarna is er de keuze uit een gratis variant met 20 'radiostations' met FM-kwaliteit, een basisabonnement met toegang tot 50 stations die uitzenden met cd-kwaliteit (5 dollar per maand), of een abonnement voor tien dollar met toegang tot 50 stations en extra diensten als het aanleggen van eigen bibliotheken en het overslaan van een track.

Deel dit bericht

2 Reacties

John Muijen

Betalen voor het luisteren naar radio?

radja

Nog erger: dubbel betalen. Ik betaal namelijk ook kijk- en luistergeld.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond