Derp

Terug van weggeweest: de startknop in Windows 8

Formeel is het nog niet bevestigd, maar de geruchten nemen toe: Microsoft zou de startknop willen herintroduceren in Windows 8.1. Het bedrijf reageert daarmee ongetwijfeld op tegenvallende verkopen van het besturingssysteem.

Bij de presentatie van de kwartaalcijfers moest Microsoft vorige week ook zelf toegeven dat de Windows-verkopen niet aan de verwachtingen hebben voldaan. Weliswaar deed de Windows-afdeling het niet slecht, maar de groei is er al jaren uit, en Windows 8 is volgens marktvorser IDC zelfs de oorzaak van de tegenvallende pc-verkopen.

In het eerste kwartaal werden er volgens de marktonderzoeker bijna veertien procent minder pc’s verscheept vergeleken met vorig jaar. Daarnaast blijkt Windows 8 op tablets nog niet aan te slaan en juist daarvoor was de nieuwe systeemsoftware bedoeld.

Microsoft verklaarde bij de toelichting van de kwartaalcijfers dat men rekening zal houden met de kritiek op Windows 8. Deze zomer moet een grote update komen onder de noemer Windows 8.1. Daarin zou mogelijk ook de startknop terugkeren, en er komt een optie om het startscherm uit te schakelen.

WinSuperSite.com meldt dat het Windows ontwikkelteam zelf geen voorstander was van de herintroductie van de startknop, maar dat het hogere management dat besluit zou hebben doorgedrukt.

De veranderingen zijn nog niet doorgevoerd in uitgelekte bètaversies van Windows 8.1, en volgens website The Verge is de knop mogelijk een half compromis: de knop zit wel op de oude plek, maar bevat geen menu, en leidt direct naar het nieuwe startscherm, daarmee de pas afsnijdend van alle Startknop alternatieven.

5 Reacties

Ofwel, we worden weer ‘blij’ gemaakt met een dode mus, aangezien die ‘startknop’ tóch weer zal lijden naar die metro crap..
Dubbelzinnig ook, want aan de ene kant willen ze de optie bieden om die metro te omzeilen, maar met de ‘terugkerende’ startknop kom je vervolgens toch weer in die crap terecht..
Ofwel, gewoon pure MS propaganda!

In dat geval hoop ik dat ze de optie bieden om de startknop weer uit te schakelen, aangezien ik dan graag m’n Start8 knop wil blijven gebruiken inclusiéf een startmenu!

Verder draait W8 bij mij wel soepeler dan W7. Oke, het is ff puzzelen, aangezien vele opties in W8 ver verborgen zitten.
Maar als je alles eenmaal hebt getuned naar de volledige administrator-modus inclusief het UAC uit, de metro hebt uitgeschakeld en het startmenu terug hebt met behulp van Start8, dan is het verder een prima OS..

Als Windows8.1 nu de startknop terug brengt en daarmee ervoor zorgt dat er allerlei betaalde startknop alternatieven (zoals start8, voor $ 5,- t/m $ 50,-) niet meer werken geef ik echt al mijn vertrouwen op in Windows: dat zorgt alleen maar voor extra consumenten frustratie!

Wat een bizarre manier van gehoor geven aan gebruikers feedback dit. Microsoft laat je denken dat ze er iets van leren en vervolgens krijgen ze het voor elkaar om het nog meer te verknallen.

Mijn ervaring met Windows 8 was zo tenenkrommend slecht dat ik na een week de aangekochte laptop heb teruggestuurd. Ik was voortdurend de weg kwijt binnen Windows 8. Er gaat m.i. geen enkele logica schuil achter het OS. Overigens liet de Asus Vivobook ook zwaar te wensen over. In de race om het beste Ultrabook laten veel fabrikanten steken vallen, dus het ligt echt niet aan Windows 8 alleen.

raar, maar zo ineens heb ik bij win 8 de startknop weer. daarbij een optie: schakel over naar metro, het scherm met de tegels. Ik lees alleen maar: het komt nog. Hoe kan dit dan? ( ondeskundig hoor, maar viel me op )

Windows 8 was bagger en blijft bagger. En niet alleen door het ontbreken van de startknop, maar bv ook door het compleet verwijderen van de midimapper waardoor je, als je je keyboard wilt blijven gebruiken, niet veel meer kunt dan hacks of patches gebruiken.
Of, zoals MS het zelf stelt :
“There are some limitations when it comes to MIDI in Windows 8. The ability to choose a different hardware or software MIDI synthesizer other than the default Microsoft GS Wavetable Synth has been removed from the user interface for audio configuration in Windows 8. In short Windows 8 doesn’t have the Midi mapped like XP did.”

Erg opvallend, vooral omdat men W8 wil aansmeren als iets waarmee je qua multimedia goed uit de voeten kunt.
Met andere woorden, ook als je muziek speelt, ben je nog beter af met windows 95 dan met Windows 8.
Vooralsnog adviseer ik mijn kennissenkring om óf een pc te kopen met Windows 7 óf er een te nemen waarbij je gratis kunt downgraden.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond.

terug