Deel dit artikel
-

Terugkeer grote adverteerders geeft Google een boost

De nettowinst van Google groeide het eerste kwartaal met 23 procent naar 1,96 miljard dollar, waar dit in 2009 nog 1,42 miljard dollar was. De netto omzet kwam uit op 5,1 miljard dollar. In tegenstelling tot andere uitgevers wist Google in de advertentiemarkt meer inkomsten binnen te harken.

Dat blijkt uit de kwartaalcijfers van de zoekmachinegigant.

Volgens CFO Patrick Pichette kwam de positieve start van het nieuwe jaar door de terugkeer van grote adverteerders, in vergelijking met voorgaand jaar.

De afgelopen drie maanden kwam 66 procent van de omzet uit eigen sites. In het voorgaande kwartaal was dit nog 67 procent. Andere websites uit het netwerk van Google, sites die werken met AdWords, brachten 30 procent van de omzet binnen, gelijk aan het aandeel van het vierde kwartaal in 2009.

Overnames

Mede dankzij de strategie om per maand een overname te doen, stegen de kosten bij Google. Maar ook andere projecten waren hier debet aan. Onder meer honderden nieuwe werknemers en nieuwe advertentievormen waren kostenposten voor Google.

Wat betreft de nieuwe advertentievormen voegde Google een optie aan reclamedienst AdWords toe die potentiële klanten van adverteerders gaat ‘achtervolgen’.

Google nam deze maand nog mobiele visuele zoekmachine Plink over voor een onbekend bedrag. Daarvoor kocht het nog fotobewerkingsprogramma Picnik. Het bedrijf liet ook half februari weten de stal met sociale netwerkdiensten uit te breiden door Aardvark, een sociale zoekmachine, over te nemen. Eerder experimenteerde de zoekmachinegigant nog met Google Answers, maar hier werd in 2006 de stekker uit getrokken. Ook kocht Google dit jaar nog reMail, deze applicatie werd per direct uit de App Store gehaald.

Mobiel

Google maakte verder bekend dat de Android Market inmiddels huisvesting bidet aan 38.000 applicaties, een groei van 8.000 applicaties in maart.

De Android-telefoon van Google, de Nexus One, is volgens eigen zeggen een hoopgevend project voor Google. Het zou zelfs al winstgevend zijn. Exacte cijfers doet Google hier niet over uit de doeken.

Bron foto: Erwin Boogert (CC)

Deel dit bericht

2 Reacties

FinancieelDagBlad

lees ik het FD, dan zie ik een andere invalshoek dan dit "feel-good" stuk; http://www.fd.nl/artikel/14644984/winst-google-voldoet-niet-verwachting

NexusOne

Ongelovelijk dat de Nexus One al winst maakt aangezien ik tot nu toe alleen nog maar berichten heb gehoord van tegenvallende verkoopcijfers. Meer info over de Nexus One: http://www.htcgooglenexusone.nl/

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond