Deel dit artikel
-

Tesla opent winkel in de PC Hooftstraat

Tesla, het bedrijf van de moderne Steve Jobs Elon Musk, opent vrijdag een eigen winkel in de PC Hoofstraat in Amsterdam. Al eerder was een assemblagefabriek en distributiecentrum in Tilburg voor de elektrische auto’s opgezet.

Tesla Motors is het Silicon Valley-bedrijf van Elon Musk (1971), een van de oprichters van betaalbedrijf PayPal. Verkoopdirecteur George Blankenship leidde ooit Apples retailvestigingen. De nieuwste snufjes worden in de auto’s verwerkt, waaronder een digitaal instrumentenpaneel en het multifunctioneel stuur die media, navigatie, communicatie en verscheidene andere functies combineren. Met Google is bijvoorbeeld gepraat over de zelfrijdende volledig elektrische auto’s.

Musk wil geen traditionele dealer, omdat die conflicterende belangen heeft, namelijk de verkoop van benzineauto’s. Tesla mag echter maar in enkele Amerikaanse staten auto’s via eigen winkels verkopen. Buiten de VS gaat dat makkelijker.

Tesla ontwikkelde zelf een retail designconcept en legde de Europese uitvoering daarvan in handen van twee Nederlandse bedrijven: Archiment Projectmanagement en Desarc conceptontwerp- en implementatiebureau. Tesla zelf zoekt doorgaans zelf de locaties voor de store, vaak bestaande gebouwen in prestigieuze winkelgebieden.

Gerrit Wijlhuizen, projectmanager Archiment, was eerder betrokken bij de inrichting van de Apple Store aan het Leidseplein. “Je komt opvallend veel voormalige mensen van Apple tegen bij Tesla,” zegt Wijlhuizen tegen Emerce. “En je zou de Tesla met een beetje fantasie een rijdende Apple kunnen noemen, er zit een soort 17 inch iPadscherm ingebouwd.”

Volgens Wijlhuizen is de winkel in de PC Hooft de eerste echte eigen Tesla-winkel in Nederland. Wel zijn er onderhoudslocaties met showmodellen. “Tesla wil in elk Europees land ten minste een eigen vestiging.”

Klanten kunnen in de winkel, waar naast een model ook een zogenoemde body wordt tentoongesteld, hun eigen auto samenstellen, maar online bestellen kan ook.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond