Deel dit artikel
-

The Economist looft het onbekende Nederlandse Opalio

Welke e-commerce toepassing gaat in 2006 doorbreken? Het Britse weekblad The Economist noemt in haar eindejaarsspecial het 'Outernet' als dé kandidaat. Ook noemt ze het bedrijf dat die toepassing ontwikkelt: de Nederlandse start-up Opalio.

Elk jaar doet The Economist in een speciale uitgave voorspellingen voor het komende jaar. In de uitgave ‘The World in 2006’ noemt ze onder de kop ‘E-Commerce’ slechts één bedrijf dat de lezers in de gaten moeten houden: start-up Opalio. Dat bedrijf ontwikkelt, zo schrijft het blad, fysieke vlaggen die streaming mediabeelden kunnen vertonen.

Om die beelden te kunnen laten zien, moeten de vlaggen in verbinding staan met internet, vandaar de term ‘The Outernet’. De toepassing kan volgens The Economist grote gevolgen hebben voor met name ‘outdoor marketing’, zeker omdat de vlaggen veel flexibeler zijn dan traditionele LCD-schermen. De beelden op de vlaggen kunnen voortdurend worden ge-update, bijvoorbeeld met nieuws, productinformatie of commercials.

Oprichter Rik Wagter van Opalio kan nauwelijks geloven dat zijn bedrijf écht in het toonaangevende Britse blad wordt genoemd. Als Emerce Wagter vraagt naar een reactie is de oprichter zelf nog niet op de hoogte van de notering. “Dat meen je niet. Staan we er écht in?” Als hij tot rust is gekomen: “Ze hebben een goede researchafdeling bij The Economist.” In Nederland wilde Wagter met Opalio eigenlijk voorlopig nog niet naar buiten treden.

Afgelopen zomer trok Opalio al wel de aandacht van investeerders in Silicon Valley. Tijdens een bijeenkomst in ‘the Valley’ waarbij Nederlandse bedrijven zich presenteerden, viel Opalio op. “Ik hoop dat deze vlaggen echt op de markt komen. Dit is best wel cool.” zei Howard Hartenbaum van venture investeerder Draper Richards na afloop van de bijeenkomst tegen een verslaggever van internetnews.com. Tegen dezelfde verslaggever zei Opalio-oprichter Wagter dat hij niet verwachtte dat de eerste vlaggen al vóór 2008 commercieel verkrijgbaar zouden zijn.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond