Deel dit artikel
-

Thomas Cook Nederland annuleert vakantievluchten, meldt financieel onvermogen aan (update)

Thomas Cook Nederland heeft maandagavond financieel onvermogen aangemeld bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden, die gedupeerde toeristen schadeloos stelt. Ook zijn alle nog geboekte vakantievluchten vandaag geannuleerd.

‘Naar aanleiding van de aankondiging van het faillissement voor de Thomas Cook Group Plc. is in de afgelopen 24 uur gekeken naar mogelijkheden om de geboekte reizen bij Thomas Cook Nederland B.V. [Thomas Cook/Neckermann Reizen] uit te blijven voeren,’ zo verklaart de organisatie op haar site. ‘Ondanks alle inspanningen is dit helaas niet gelukt. Daar komt bij dat het niet uit te sluiten is dat de klanten van Thomas Cook Nederland, die op korte termijn op vakantie gaan, geen gebruik kunnen maken van de door hen geboekte accommodatie.’

Voor de situatie vanaf 25 september kan Thomas Cook Nederland/Neckermann Reizen nog geen nadere mededelingen doen.

Brussels Airlines schrapt vandaag vier vluchten die uitgevoerd worden in opdracht van Thomas Cook, ‘wegens achterstallige betalingen’. Het gaat om vluchten van en naar Tunesië. Buitenlandse Zaken opent een noodnummer.

De touroperator benadrukt dat alle pakketvakanties verzekerd zijn via het Garantiefonds reizen. Alleen kan dat Garantiefonds enkel in werking treden als Thomas Cook failliet is en dat is nog niet geval.

UPDATE: Thomas Cook Nederland heeft alle resterende reizen die bij Neckermann of Thomas Cook zijn geboekt geannuleerd. Mensen die na vandaag op reis zouden gaan moeten contact opnemen met reisbureaus die zijn aangesloten bij de ANVR/SGR.

Foto Thomas Cook

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond