Deel dit artikel
-

Ook Neckermann Reizen gestopt met aannemen boekingen

Thomas Cook Nederland is maandag gestopt met het aannemen van nieuwe boekingen.  Het Nederlandse kantoor valt onder de continentaal-Europese organisatie met als belangrijkste markt Thomas Cook Duitsland.

De Nederlandse organisatie bekijkt op dit moment welke mogelijke opties er zijn om de impact van het faillissement van de Thomas Cook Group Plc te beperken voor haar klanten en haar medewerkers, zo laat de reisorganisatie weten.

In Nederland werken 200 mensen bij Thomas Cook en gaan jaarlijks circa 400.000 klanten met Thomas Cook/Neckermann Reizen op vakantie.

Klanten die hun Thomas Cook/Neckermann Reizen pakketreis geboekt hebben, zijn beschermd door het Stichting Garantiefonds Reizen [SGR]. Dat geldt ook voor reizen via via Expedia zijn geboekt.

Leen Segers, woordvoerster bij Thomas Cook België, zegt dat het bedrijf in daar nog ‘volledig operationeel’ is. ‘In België zijn de boeken niet neergelegd. Dat betekent dat de vakanties op dit moment gewoon doorgaan.’ Op dit moment zijn zowat 10.000 Belgen op reis met Thomas Cook. De winkels gaan maandag weer open, maar nieuwe reizen worden ‘uit voorzichtigheid’ niet geaccepteerd.

De Belgische organisatie heeft geen eigen luchtvaartmaatschappij meer, maar werkt met Brussels Airlines. Wie een vlucht heeft via de Britse Thomas Cook, kan wel in de problemen komen, zegt Brussels Airlines tegen de VRT.

Ongeveer een derde van de inkomsten van de Belgische organisatie is afkomstig uit online boekingen.

Ook in Duitsland heeft dochtermaatschappij Condor al laten weten dat het bedrijf gewoon blijft werken. Een doorstart van de Europese organisatie is zeer goed denkbaar.

Foto Thomas Cook

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond