Deel dit artikel
-

Thuiswinkel.org tevreden met nieuwe reguleringsnormen voor verificatie van klanten

Thuiswinkel.org en de Europese koepelorganisatie Ecommerce Europe zijn tevreden over de technische reguleringsnormen voor de strikte verificatie van klanten die door de de Europese Bankautoriteit (EBA) zijn vastgesteld.

Door het besluit van de EBA zitten webwinkeliers niet vast aan een strenge verificatie, die minder gebruiksvriendelijk kan zijn en dus van invloed is op de conversie van de webshop.

Online retailers mogen gebruikmaken van een risk-based benadering en dus zelf bepalen hoe ze de identiteit van de klant kunnen vaststellen.

Het oprekken van de betalingsgrens voor de risk-based benadering is een duidelijke vooruitgang ten opzichte van het oorspronkelijke voorstel.

De gemiddelde transactiewaarde van online bestedingen komt steeds lager. Voor bedragen onder de 30 euro geldt nu al dat zij volledig zijn vrijgesteld van de strikte verificatie, met de beperking van 100 euro per dag en maximaal vijf transacties met een lage waarde achter elkaar.

Bestedingen tussen de 30 en 100 euro worden gezien als een verhoogd risico en hiervoor is wel een bepaalde vorm van strikte klantverificatie verplicht.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond